Home / HEADER-NEWS / Καταψήφισε η Ν.Δ. την ρύθμιση για τις Επαναληπτικές Πανελλαδικές

Καταψήφισε η Ν.Δ. την ρύθμιση για τις Επαναληπτικές Πανελλαδικές

Δημοσιεύτηκε: 9:30 μμ Απρίλιος 25th, 2017  


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Υπέρ της διεξαγωγής επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά με όρους ισονομίας και υπό αυστηρές προϋποθέσεις»

Αθήνα, 25 Απριλίου 2017

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κ. Κεραμέως, επί της τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στη διεξαγωγή των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων τον Σεπτέμβριο, η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Τασσόμαστε υπέρ της διεξαγωγής επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων για τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες αποδεδειγμένα ο μαθητής αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Άλλωστε είχαμε επί τούτου, ως αξιωματική αντιπολίτευση, ζητήσει από την Κυβέρνηση να θεσμοθετήσει εκ νέου τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, μία εποχή που φημολογείτο ότι θα τις καταργούσε, αλλά να τις θεσμοθετήσει υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο βασικά ζητήματα με την προτεινόμενη ρύθμιση:

1) Ο χρόνος διεξαγωγής των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων. Προβλέπεται ότι αυτές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο, ήτοι 2-3 μήνες μετά την τακτική εξεταστική. Και ενώ ο Υπουργός διατείνεται ότι αυτό γίνεται για να δώσει χρόνο στους μαθητές να ξεπεράσουν το σοβαρό πρόβλημα π.χ. ενός θανάτου συγγενικού προσώπου, η έως τώρα εμπειρία δείχνει ότι οι περισσότερες περιπτώσεις υποψηφίων που χρειάζεται να δώσουν επαναληπτικές είναι λόγω κάποιων πρόσκαιρων και μικρής σημασίας περιστατικών, που οφείλονται κυρίως στο άγχος των εξετάσεων. Τίθενται λοιπόν ζητήματα ισονομίας και ίσης μεταχείρισης. Γιατί οι μαθητές αυτοί να έχουν 2 και 3 παραπάνω μήνες για να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις; Περαιτέρω δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς τους μαθητές να δώσουν εκ νέου όλα τα μαθήματα, ακόμα και αυτά στα οποία ήδη εξετάστηκαν.

2) Οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα έχει ένας υποψήφιος δικαίωμα να συμμετάσχει στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις. Οι προϋποθέσεις αυτές που αφορούν στο σοβαρό πρόβλημα υγείας και που σκοπό πρέπει να έχουν να θωρακίσουν το θεσμό δεν εμφανίζονται καθόλου στον νόμο.

Για τους δύο αυτούς βασικούς λόγους καταψηφίζουμε την εν λόγω τροπολογία.

Και το κάνουμε με δυσφορία, για τον πρόσθετο λόγο ότι είμαστε βεβαίως θετικοί στο πρώτο άρθρο της τροπολογίας που αφορά στη διασφάλιση ελάχιστου αριθμού θέσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ.»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...