Home / Featured / Κάλεσμα σε στήριξη των συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Όλοι στο Υπουργείο Παιδείας – Δευτέρα, 10/4, 12:00

Κάλεσμα σε στήριξη των συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Όλοι στο Υπουργείο Παιδείας – Δευτέρα, 10/4, 12:00

Δημοσιεύτηκε: 9:55 μμ Απρίλιος 9th, 2017  


Κάλεσμα σε στήριξη των συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Όλοι στο Υπουργείο Παιδείας – Δευτέρα, 10/4, 12:00

Συνάδελφοι,

Όσα μέτρα περνούν αυτές τις μέρες στην τροπολογία για την ειδική αγωγή με την ταυτόχρονη ομολογία για μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση έως και το 2019, στρέφονται για ακόμα μία φορά κατά του δημόσιου σχολείου, των μαθητών και ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών. Ο βασικός τίτλος σπουδών αμφισβητείται πλέον ευθέως από το υπουργείο παιδείας ως μοναδικό μέσο ένταξης και κατάταξης στους πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιχειρούν να εισαγάγουν για πρώτη φορά στους πίνακες της ειδικής αγωγής τη μοριοδότηση (!) του βασικού τίτλου σπουδών, ανοίγοντας το δρόμο για παρόμοιες «καινοτομίες» και στους πίνακες των υπόλοιπων ειδικοτήτων. Νομιμοποιούν ευθαρσώς τη βιομηχανία μεταπτυχιακών προγραμμάτων και σεμιναρίων που ανθεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο της ειδικής αγωγής. «Επιμορφωτικά» σεμινάρια και ακριβοπληρωμένα μεταπτυχιακά οδηγούν, όπως όλα δείχνουν, στην κατάργηση του βασικού τίτλου σπουδών ως εχέγγυο επαγγελματικών δικαιωμάτων, αλλά και στη νέα βιομηχανία των πιστοποιητικών παιδαγωγικής επάρκειας. Καλούν σε προσχηματικό διάλογο για να δικαιολογήσουν τις προειλημμένες τους αποφάσεις, χρησιμοποιούν δήθεν επιστημονικά δεδομένα βασισμένα στις εκθέσεις αξιολόγησης των πανεπιστημιακών τμημάτων, απαξιώνοντας τις σπουδές και τη δουλειά μας επί σειρά ετών στο δημόσιο σχολείο. Μιλούν στο όνομα της ισονομίας την ίδια ώρα που την καταπατούν βάναυσα. Κόπτονται δήθεν για το εμφυλιοπολεμικό κλίμα ανάμεσα σε ομάδες εκπαιδευτικών την ίδια ώρα που επενδύουν σ’ αυτό κάνοντας ό,τι μπορούν για να μας διασπάσουν ακόμα περισσότερο, πετυχαίνοντας να περάσουν μέτρα που δεν θα «ωφελήσουν» τελικά κανέναν μας, πάνω απ’ όλα όμως δεν θα ωφελήσουν σε καμία περίπτωση τους μαθητές μας και το δημόσιο σχολείο.

Πολλές οι αναλογίες με όσα ζήσαμε πέρυσι τέτοια εποχή με τις υπουργικές αποφάσεις για τον «νέο» τύπο δημοτικού σχολείου/τα νηπιαγωγεία κ.τ.λ. Η μείωση/κατάργηση των διδακτικών ωρών των μαθημάτων ειδικοτήτων στην Π.Ε. με το κατάπτυστο πλαίσιο των αναθέσεων των μαθημάτων μας, αποτέλεσε και αποτελεί ευθεία επίθεση κατά των επαγγελματικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων. Πολλοί συνάδελφοί μας παραμένουν όλη την τρέχουσα σχολική χρονιά άνεργοι ή αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, την ίδια ώρα που οι προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί όχι μόνο δεν κάλυψαν όλα τα κενά, αλλά αντίθετα επιβεβαιώνουν τις προθέσεις του υπουργείου για παγίωση των αντιπαιδαγωγικών β’ αναθέσεων, καλλιεργώντας και σε αυτήν την περίπτωση συνθήκες συναδελφικού κανιβαλισμού μέσα στα σχολεία. Ας μην ξεχνάμε ότι η τροπολογία για την ειδική αγωγή έρχεται σε συμπλήρωση όσων ψηφίστηκαν το καλοκαίρι και συμπεριλαμβάνουν και τη δυνατότητα να συμπληρώνουν ώρες στις δομές της ειδικής αγωγής μόνιμοι συνάδελφοι χωρίς καμία σχετική εκπαίδευση ή προϋπηρεσία υπό την απειλή μετακίνησής τους.

Έχουν το θράσος, μάλιστα, και μιλούν για κανονικότητα και κανονικοποίηση αυτοί που οδηγούν το δημόσιο σχολείο και εμάς στην εξαθλίωση. Υπενθυμίζουμε ότι τάζουν και τώρα, όπως και πέρυσι, τον ίδιο αριθμό προλήψεων αναπληρωτών, ενώ ήδη μετράμε τουλάχιστον 3.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ συναδέλφων και ενώ όσα δρομολογούν αποσκοπούν σε περισσότερες απολύσεις. Θυμίζουμε επίσης ότι και η τωρινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας συνεχίζει τον εμπαιγμό σε ό,τι αφορά τους μόνιμους διορισμούς.

Επαναλαμβάνουμε –βασιζόμενοι και σε όσα δρομολογούνται αυτές τις μέρες για τους συναδέλφους της ειδικής αγωγής– ότι το τρίπτυχο του υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης είναι το εξής: μηδενικοί διορισμοί/επιπλέον απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ελαστικοποίηση στο εργασιακό καθεστώς των μονίμων συναδέλφων. Ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές, τη δουλειά και τη ζωή μας είναι αυτός της αλληλεγγύης, της αντίστασης και του συλλογικού αγώνα. Μακριά από μισόλογα, από συντεχνιακές-διασπαστικές διεκδικήσεις, από κηδεμονίες και αναθέσεις.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε σε στήριξη της κινητοποίησης των συναδέλφων εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής, τη Δευτέρα 10/4 στις 12:00 στο υπουργείο παιδείας

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ Π.Ε./Δ.Ε.

anapleid@gmail.com


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ένταξη του μαθήματος της κολύμβησης στο ΕΣΠΑ

Εγκρίθηκε από την Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως και την αρμόδια Υφυπουργό κ. ...