Home / Featured / Γαβρόγλου – Έχουμε 2-3 εναλλακτικά νομικά σχέδια για την επιλογή Διευθυντών

Γαβρόγλου – Έχουμε 2-3 εναλλακτικά νομικά σχέδια για την επιλογή Διευθυντών

Δημοσιεύτηκε: 7:28 μμ Απρίλιος 9th, 2017  


Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου απάντησε σε ερώτηση που αφορούσε στις κρίσεις-επιλογές των διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Η ερώτηση και η απάντηση:

ΕΡ: Ας πάμε σε ένα άλλο θέμα, σε λίγους μήνες θα πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές για τους διευθυντές στα σχολεία, καθώς λήγει η θητεία τους. Υπάρχει, όμως, η απόφαση του ΣτΕ, στην οποία το υπουργείο έχει ανακοινώσει ότι θα συμμορφωθεί, ως προς τη συνταγματικότητα της διαδικασίας επιλογής, ωστόσο, δεν σας έχει κοινοποιηθεί ακόμη. Θεωρείτε ότι θα προλάβετε την ημερομηνία εκλογών;

Κώστας Γαβρόγλου: Να ξέρετε ότι οποιαδήποτε απόφαση του ΣτΕ, όταν κοινοποιηθεί στο υπουργείο, το υπουργείο δεν είναι υποχρεωμένο την επόμενη ημέρα να συμμορφωθεί με αυτήν. Υπάρχει ένας χρόνος που πρέπει να προσαρμόσει τις λειτουργίες και να αποφασίσει τι θα κάνει.

Αυτό είναι ένα πολύ θετικό ζήτημα, γιατί δε μπορεί ένας τεράστιος οργανισμός να προσαρμοστεί αμέσως. Αυτός ο χρόνος δεν είναι άπειρος. Είναι 2-3 μήνες. Εμείς, όμως, παρ΄ όλα αυτά, είμαστε πανέτοιμοι, σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε από διαρροές ή από συζητήσεις που έχουμε κάνει, έχουμε δύο-τρία σενάρια νομικά, και ανάλογα με το ποιες θα είναι οι ακριβείς διατυπώσεις της απόφασης του ΣτΕ, θα προσχωρήσουμε στο ένα από αυτά.

Εκείνο που είναι σίγουρο, είναι ότι αυτό που θα νομοθετήσουμε θα είναι νομικά άψογο- και θα μεριμνήσουμε και για έναν ουσιαστικό ρόλο του συλλόγου διδασκόντων, ως προς την κατοχύρωση παραπέρα της δημοκρατίας στα σχολεία.

Για άλλα θέματα δήλωσε:

Τι είπε ο Υπουργός για Λύκειο, ΕΠΑΛ, ιστορία, επιλογή Διευθυντών, ΑΕΙ και άλλα θέματα


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...