Home / Featured / Τι ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας για τα ΕΠΑΛ

Τι ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας για τα ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκε: 11:11 μμ Απρίλιος 4th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Εκτός από το Γενικό Λύκειο και στα ΕΠΑΛ θα έχουμε κάποιες αλλαγές σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός. Ο Κώστας Γαβρόγλου αποκάλυψε ότι αυτό που θέλουν να κάνουν στα ΕΠΑΛ είναι να καθιερωθούν διετείς δομές, οι οποίες θα είναι κάτω από τη «σκέπη» των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

«Οι διετείς αυτές δομές θα έχουν τη δυνατότητα να δίνουν στα παιδιά των ΕΠΑΛ επαγγελματική πιστοποίηση με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Τα παιδιά των ΕΠΑΛ θα έχουν μία προνομιακή πρόσβαση σε αυτές τις διετείς σπουδές» τόνισε ο υπουργός συμπληρώνοντας, «πως δίνουμε μία πολλή συγκεκριμένη συνέχεια στους νέους που είναι στα ΕΠΑΛ.

Δημιουργούμε αυτές τις δομές κάτω από τη «σκέπη» των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και θα τα ενισχύσουμε με ένα γενναίο αριθμό θέσεων, ώστε να φανεί η βούληση της Κυβέρνησης ότι τα υπολογίζουμε όλα πολύ σοβαρά».

Ο υπουργός δήλωσε ότι για να μπορέσει να υλοποιηθεί το σύνολο αυτών των μεταρρυθμίσεων, για να μπορέσει αυτή η «αρχιτεκτονική να πάρει σάρκα και οστά», είμαστε σε μόνιμη συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, που είναι το θεσμικό όργανο που συμβουλεύει το Υπουργείο, που αναλαμβάνει να ετοιμάσει εισηγήσεις, προγράμματα σπουδών και όλων των ειδών τις μελέτες.

Παράλληλα ο Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε ότι «πρέπει να ληφθούν και πρωτοβουλίες ενίσχυσης των ΕΠΑΛ, για τα προγράμματα σπουδών των ΕΠΑΛ, για τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ, για το διδακτικό προσωπικό των Επαγγελματικών Λυκείων και για περαιτέρω ενίσχυση της μαθητείας. Αυτά είναι πράγματα τα οποία έχουν, ήδη, γίνει και τα οποία ενισχύουμε πάρα πολύ».

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...