Home / HEADER-NEWS / Επιστημονικοί φορείς Γαλλικής και Γερμανικής: Σημαντική ενημέρωση για την νέα Υ.Α. Β ξένης γλώσσας

Επιστημονικοί φορείς Γαλλικής και Γερμανικής: Σημαντική ενημέρωση για την νέα Υ.Α. Β ξένης γλώσσας

Δημοσιεύτηκε: 9:10 μμ Απρίλιος 12th, 2017  


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΚΓ ΠΕ)  –  www.apf.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΠΑΣΥΚΑΓΑ)  –   www.pasykaga.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕΚΑΓΕΠΕ)  –  www.pdv.org.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστημονικές Ενώσεις Γαλλικής-Γερμανικής: Ενημέρωση για τη συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Σπουδών, Προγραμμάτων & Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. κ. Σπύρο Κωνσταντάτο

Την Τρίτη 11-4-2017, εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων των Εκπαιδευτικών ΠΕ05 και ΠΕ07 συναντήθηκαν με τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Σπουδών, Προγραμμάτων & Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. κ. Σπύρο Κωνσταντάτο για το ζήτημα της υπ΄αριθμ. 53476/ΓΔ4/28-3-2017 Υπουργικής Απόφασης με θέμα: «Επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας και συγκρότηση τμημάτων» (ΦΕΚ 1171/τ.Β΄/4-4-2017).

Στη συζήτηση που διήρκεσε πλέον της μιάμισης ώρας, οι Επιστημονικοί Φορείς εξέφρασαν με κατηγορηματικό τρόπο την έντονη αντίρρησή τους στην εν λόγω Υπουργική Απόφαση και ανέπτυξαν την επιχειρηματολογία τους σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργήσει και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς η εν λόγω Υ.Α. αποτελεί συνέχεια αυτής που τέθηκε σε ισχύ την φετινή σχολική χρονιά (2016-2017) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο της συζήτησης  ο κ. Κωνσταντάντος εξήγησε ότι η ως άνω Υ.Α. είναι απόρροια του περιορισμού των πιστώσεων και πως εντάσσεται στην προσπάθεια του Υπουργείου, αφενός μεν να μην υπάρξουν κενά με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 και αφετέρου να καλυφθούν οι περιοχές στις οποίες υπάρχει έλλειψη καθηγητών των κλάδων ΠΕ05 και ΠΕ07.

Δεδομένου ωστόσο ότι η συγκεκριμένη Υ.Α. είναι παιδαγωγικά και διδακτικά αυθαίρετη καθώς και κοινωνικά άδικη, με αποτέλεσμα να δημιουργεί πλήθος δισεπίλυτων προβλημάτων για όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως άλλωστε απεδείχθη στην πράξη και με την περίπτωση της Υπουργικής Απόφασης για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων τονίζουν ότι δεν προτίθενται πλέον να ανεχτούν αποφάσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την απόλυτη υποβάθμιση και απαξίωση της διδασκαλίας της Β’ Ξένης Γλώσσας.

Ως εκ τούτου δηλώνουν ότι θα εντείνουν τον αγώνα τους για την απόσυρση τόσο της νέας Υπουργικής Απόφασης για την Δευτεροβάθμια, όσο και της αντίστοιχης Υπουργικής Απόφασης για την Πρωτοβάθμια, σε συνεργασία μάλιστα  με συνδικαλιστικούς και Τοπικούς Φορείς.

Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε εγρήγορση και να ενημερώνονται από τις ιστοσελίδες των Φορέων.

Τα Δ.Σ. των Επιστημονικών Φορέων

των εκπαιδευτικών Γαλλικής (ΠΕ05) και Γερμανικής (ΠΕ07) Φιλολογίας


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...