Home / Featured / Εντυπωσιακό φινάλε στο φεστιβάλ «Ξάνθη Πόλις Ονείρων». 1.200 μαθητές Μουσικών μετέτρεψαν την πόλη σε τεράστια συναυλία (βίντεο και φωτογραφίες)

Εντυπωσιακό φινάλε στο φεστιβάλ «Ξάνθη Πόλις Ονείρων». 1.200 μαθητές Μουσικών μετέτρεψαν την πόλη σε τεράστια συναυλία (βίντεο και φωτογραφίες)

Δημοσιεύτηκε: 11:03 μμ Απρίλιος 30th, 2017  


πηγη κειμένου, video και φωτογραφιών https://www.xanthi2.gr/https://xanthinews.gr/

Με την καθιερωμένη συναυλία της μεγάλης ορχήστρας και της χορωδίας όλων των σχολείων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Κεντρική Πλατεία το Φεστιβάλ Ξάνθη Πόλις Ονείρων για το 2017. 

Υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού, η  ορχήστρα των εκατοντάδων νεαρών μουσικών και η αντίστοιχη χορωδία υπό τη διδασκαλία της Εριφύλης Δαμιανού παρουσίασαν το «Μάνου μου Ελλάς» των Ν. Γκάτσου-Σ. Ξαρχάκου, «Καραγκιόζης» του Δ. Σαββόπουλου, «Σ΄αυτή τη γειτονιά» των Μ. Θεοδωράκη-Μ. Ελευθερίου και, την καθιερωμένη «Μαγική Πόλη» του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι, που έχει μετατραπεί στον «ύμνο» του φεστιβάλ στη γενέτειρα του μεγάλου συνθέτη.

Την παράσταση άνοιξε παράσταση κρουστών υπό τη μουσική διδασκαλία του Νίκου Τουλιάτου. Το κοινό από την Ξάνθη και την υπόλοιπη Ελλάδα χάρισε το απλόχερο χειροκρότημά του για την εντυπωσιακή εμφάνιση μιας πολυάριθμης ορχήστρας που φτιάχνεται μόλις σε τρεις μέρες και με ελάχιστες πρόβες.

Όλοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση του φεστιβάλ των Μουσικών Σχολείων στην Ξάνθη την επόμενη χρονιά.

Το Ξάνθη, Πόλις Ονείρων, με όχημα τη μουσική ενώνει εκατοντάδες μαθητές στέλνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και της συνεργασίας σε έναν ταραγμένο και ανασφαλή κόσμο.

 

Πολλές οι εκδηλώσεις που έγιναν σε δεκάδες σημεία της πόλης, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, στην κεντρική πλατεία, στην Δαγκλή, στην παλιά πόλη… Γέμισε η Ξάνθη με μουσικές του Μάνου Χατζιδάκι.

Η «Ξάνθη Πόλις Ονείρων 2017» είναι ένας καινοτόμος θεσμός που με όχημα τη μουσική ενώνει εκατοντάδες μαθητές στέλνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και της συνεργασίας σε έναν ταραγμένο και ανασφαλή κόσμο.

«Η «Ξάνθη Πόλις Ονείρων 2017» αποτελεί τόπο συνάντησης της νεολαίας της Ελλάδας αλλά και των γειτονικών χωρών», σημείωσε και ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μπάμπης Δημαρχόπουλος, συγχαίροντας θερμά εκπαιδευτικούς και μαθητές για τη διοργάνωση

κλικ στις φωτογραφίες για άνοιγμα σε μεγαλύτερο μέγεθος

 

πηγη κειμένου, video και φωτογραφιών https://www.xanthi2.gr/https://xanthinews.gr/

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...