Home / HEADER-NEWS / Ενέργειες του Ε.Α.Π. για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων του

Ενέργειες του Ε.Α.Π. για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων του

Δημοσιεύτηκε: 2:55 μμ Απρίλιος 29th, 2017  


Η Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Ε.) στην 333η/27-04-2017 Συνεδρίασή της συζήτησε ενδελεχώς και σε βάθος το θέμα των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των Πτυχιούχων του Ιδρύματος. Διαπιστώνει, για μια ακόμη φορά, την τεράστια σημασία του θέματος αυτού ως προς την προοπτική επαγγελματικής απασχόλησης των πτυχιούχων του. Η Δ.Ε. αποφάσισε ομόφωνα για τις ακόλουθες άμεσες ενέργειες:

1. Ζητά από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.) να αποστείλει εγκύκλιο προς το Ανώτατο Συμβούλιο Επιτροπής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), αλλά και προς όλους τους συναρμόδιους φορείς του Ελληνικού Δημοσίου (Υπουργεία κ.ά.), με την οποία να ενημερώνει ότι οι Πτυχιούχοι των Προγραμμάτων Σπουδών του Ιδρύματος εντάσσονται αυτονόητως στην κατηγορία ΠΕ Διοικητικού/Οικονομικού. Ως εκ τούτου αίρεται η διάκριση – αδικία της μη δυνατότητας συμμετοχής των πτυχιούχων του Ιδρύματος σε προκηρυσσόμενους διαγωνισμούς του Ελληνικού Δημοσίου.

2. Αποστέλλει προς το ΥΠ.Π.Ε.Θ. επικαιροποιημένες εισηγήσεις για τα επαγγελματικά δικαιώματα – επαγγελματικές προοπτικές των Πτυχιούχων των Προγραμμάτων Σπουδών του Ιδρύματος και παρακαλεί το ΥΠ.Π.Ε.Θ. για τις δικές του ενέργειες.

3. Προσβλέπει στη διαρκή συνεργασία του Ε.Α.Π. με το ΥΠ.Π.Ε.Θ. με στόχο την επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων που συνδέονται με την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων του Ιδρύματος.

Ειδικότερα, η Δ.Ε. συζήτησε αναλυτικά το θέμα της επαγγελματικής προοπτικής των Πτυχιούχων των Προγραμμάτων Σπουδών «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» (ΕΛΠ) και «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» (ΕΠΟ). Η Δ.Ε. διαπιστώνει, για μια ακόμη φορά, την αναγκαιότητα επικαιροποίησης των δύο αυτών Προγραμμάτων Σπουδών με στόχο τη θεσμοθέτηση κατευθύνσεων σε αυτά και την εκπαιδευτική τους διάσταση. Εξάλλου, η Δ.Ε. έχει αναλάβει δράση, ήδη από το 2016, για τη δημιουργία νέων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών τα οποία θα παρέχουν τη δυνατότητα εξειδίκευσης στους Πτυχιούχους σε σχετικές κατευθύνσεις. Με αυτό το σκεπτικό, η Δ.Ε. αποφάσισε:

1. Να προτείνει στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. τη δημιουργία νέου κλάδου ΠΕ Πολιτισμού αποδίδοντας και κωδικό. Σε αυτήν την ειδικότητα – κλάδο εντάσσονται οι πτυχιούχοι των δύο ΠΣ ως εξής:

α) ΠΕ Ελληνικού Πολιτισμού ΧΧ.1, όπου εντάσσονται οι Πτυχιούχοι του Προγράμματος Σπουδών «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» (ΕΛΠ),

β) ΠΕ Ευρωπαϊκού Πολιτισμού ΧΧ.2, όπου εντάσσονται οι Πτυχιούχοι του Προγράμματος Σπουδών «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» (ΕΠΟ)

2. Να ενταχθούν, σε συνεργασία με το ΥΠ.Π.Ε.Θ., οι Πτυχιούχοι των δύο αυτών Προγραμμάτων Σπουδών στους δικαιούχους συμμετοχής, με αίτησή τους, στα Προγράμματα Παιδαγωγικής Κατάρτισης της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) καθώς και άλλων φορέων που παρέχουν αντίστοιχα προγράμματα.

3. Να ζητήσει την ένταξη των Πτυχιούχων των Προγραμμάτων Σπουδών ΕΛΠ και ΕΠΟ στους δικαιούχους συμμετοχής, με αίτησή τους, στα σεμινάρια κατάρτισης ξεναγών για τα οποία είναι αρμόδιο το Υπουργείο Τουρισμού.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...