Home / Featured / Τι είπε ο Πρωθυπουργός για ολοήμερο, λύκειο, πανελλαδικές

Τι είπε ο Πρωθυπουργός για ολοήμερο, λύκειο, πανελλαδικές

Δημοσιεύτηκε: 10:28 μμ Απρίλιος 7th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Σε ολοήμερο δημοτικό,παιδικούς σταθμούς, λύκειο και πανελλαδικές  αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων ο Πρωθυπουργός στο συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, όπως μπορείτε να δείτε πιο κάτω:

Παιδικοί σταθμοί:

  1. Διασφαλίζουμε την πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά από 3 ετών.
  2. Κανένα νέο ζευγάρι δε θα χρειάζεται να πληρώνει παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά του.
  3. Και αυτό είναι ένα ουσιαστικό βοήθημα για κάθε νέο ζευγάρι που επιθυμεί να κάνει οικογένεια.

Ολοήμερο δημοτικό

  1. Όπως ουσιαστικό βοήθημα, κι ας το χλευάζουν όσοι φρόντισαν να αφήσουν πίσω τους ένα διαλυμένο και ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος, η δυνατότητα των παιδιών του δημοτικού να έχουν ολοήμερο πρόγραμμα και να τρώνε μέσα στο σχολείο.
  2. Και από την επόμενη σχολική χρονιά τα σχολικά γεύματα στα δημοτικά επεκτείνονται και θα καλύπτουν πλέον πολύ περισσότερα παιδιά, με στόχο να φτάσουν σχεδόν το μισό μαθητικό πληθυσμό.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αναβάλλονται οι εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας λόγω κορονοϊού

Λύκειο

Το μεγάλο ερώτημα, όμως, βρίσκεται σήμερα στο Λύκειο. Που αυτή τη στιγμή επικαθορίζεται από τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι οποίες είναι, βεβαίως, αδιάβλητες, αλλά καθόλου αξιόπιστες. Γιατί εξοντώνουν την εφηβεία, εργαλειοποιούν απολύτως την γνώση και οδηγούν στην πλειονότητά τους τα νέα παιδιά στο να σπουδάσουν κάτι άλλο από αυτό που επιθυμούν. Στόχος μας είναι το Λύκειο να ανακτήσει την αυτονομία του.

Μελετάμε ένα σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια αντικειμενικό και ήπιο, βασισμένο στην συνειδητή επιλογή των μαθητών και όχι στην βαθμοθηρία και τα φροντιστήρια. Σ’ αυτό το διάλογο που έχει ήδη ξεκινήσει, η δική σας οργάνωση πρέπει να παίξει ουσιαστικό ρόλο σ’ αυτόν.

Πανελλαδικές

Άκουσα πριν λίγο τον Γραμματέα σας να λέει: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω στην κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων». Συνυπογράφω αυτή τη δήλωση. Όμως, ταυτόχρονα πρέπει να κάτσουμε μαζί και να δουλέψουμε, γιατί ο ασφαλέστερος τρόπος να καταργήσεις κάτι είναι να έχεις δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε αυτό που θα το αντικαταστήσει να είναι ευσταθές. Για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, έχει ολοκληρωθεί ένα σχέδιο αλλαγών στην διοικητική τους λειτουργία και θα έρθει άμεσα για διαβούλευση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ν. Κεραμέως: Πιθανότητα αναβολής της Τράπεζας Θεμάτων και μείωση της ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Το ίδιο ισχύει για το σχέδιο μας για τα μεταπτυχιακά, που επιβάλει σαφείς όρους για την αποτίμηση του κάθε μεταπτυχιακού προγράμματος, βάζει φρένο στα εξωφρενικά δίδακτρα και αμβλύνει κατά πολύ την ταξικότητά τους. Το λέμε και το υλοποιούμε πως σε αυτήν την χώρα, όποιος έχει την ικανότητα να σπουδάσει, θα έχει πια και την δυνατότητα να σπουδάσει. Με υποτροφίες, με την διασφάλιση του δικαιώματος στη στέγαση μέσω ενός προγράμματος για την ανέγερση νέων εστιών που έχουμε βάλει μπροστά, με κάθε πρόσφορο τρόπο.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Εγχειρίδιο Χρήσης Πύλης myschool 

Εγχειρίδιο Χρήσης Πύλης myschool, το οποίο αφορά στην ενεργοποίηση της εφαρμογής «Λειτουργικότητα ...