Τελευταία Νέα

Σάββατο, 06/06/2020, 00:37


Home / Featured / Τι έγινε στην συνάντηση Συντονιστικού Μονίμων Εκπ/κων Ε.Α.Ε. με τον Υπουργό

Τι έγινε στην συνάντηση Συντονιστικού Μονίμων Εκπ/κων Ε.Α.Ε. με τον Υπουργό

Δημοσιεύτηκε: 6:52 μμ Απρίλιος 7th, 2017  


Το Συντονιστικό Μόνιμων Εκπαιδευτικών ΕΑΕ συναντήθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017  με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας κ. Παναγιώτη Κασσιανό.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν μόνιμοι εκπαιδευτικοί της ΕΑΕ  και δεκάδες Νηπιαγωγοί ΠΕ60.50 και Δάσκαλοι ΠΕ70.50 -με Μεταπτυχιακές /Διδακτορικές Σπουδές στην Ειδική Αγωγή/Σχολική Ψυχολογία.

Το Συντονιστικό Μόνιμων Εκπαιδευτικών ΕΑΕ τοποθετήθηκε για θέματα που αφορούν την Ειδική Εκπαίδευση όσο και την υπό έκδοση Υπουργική Απόφαση.

·         Τονίστηκε  ότι η κατάργηση της παραγράφου 1 του άρθρου 56 του ν. 3966/2011 ,με το άρθρο 48 του Νόμου 4415/2016,αποτελεί σημαντικό βήμα αφού με αυτό το άρθρο οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της Ειδικής Εκπαίδευσης είχαν χάσει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα σε αυτή και απαξιώθηκε η επί δεκαετίες προσφορά τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ 2020-21

·         Επισημάνθηκε  ότι η πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ πρέπει να γίνεται με κριτήρια την επιστημονική επάρκεια, την ισονομία, το σεβασμό στην προϋπηρεσία και σύμφωνα με το άρθρο 48 του Νόμου 4415/2016. Βήμα που είναι απαραίτητο ώστε με συλλογικότητα να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα του χώρου της Ειδικής Εκπαίδευσης και γι’ αυτό θα πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση της Υπουργικής Απόφασης, η οποία εξασφαλίζει τα ανωτέρω κριτήρια.

·         Το Συντονιστικό Μονίμων Εκπαιδευτικών τόνισε τέλος ότι το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση πρέπει να προβούν  σε άμεσους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, ώστε να υπάρξει ποιοτική και ουσιαστική αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Προαγωγή- Απόλυση μαθητών/τριών Γυμνασίων Ε.Α.Ε., Λυκείων Ε.Α.Ε., Γυμνασίων ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ, Λυκείων ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ

Ο Υπουργός αφού άκουσε με προσοχή τις απόψεις και τις τοποθετήσεις όλων των εκπρόσωπων προχώρησε στην περιγραφή των προθέσεων του υπουργείου και ότι ο διάλογος θα ολοκληρωθεί  με όλους τους συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς την Παρασκευή 7 Απριλίου για να προχωρήσει στην έκδοση της Υπουργικής Απόφασης. Τόνισε ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί για κάθε εκπαιδευτικό θέμα από τις Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών, τα επιστημονικά σωματεία και τους Συλλόγους των Αναπληρωτών.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Παράταση διδακτικού έτους και συμβάσεων αναπληρωτών Αθμιας

Κατατέθηκε τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπ. Παιδείας που προβλέπει για το ...