Home / HEADER-NEWS / Δήμαρχος Μαρκοπούλου – Ένα όνειρο των κατοίκων του Πόρτο Ράφτη σύντομα θα γίνει πραγματικότητα

Δήμαρχος Μαρκοπούλου – Ένα όνειρο των κατοίκων του Πόρτο Ράφτη σύντομα θα γίνει πραγματικότητα

Δημοσιεύτηκε: 1:55 μμ Απρίλιος 12th, 2017  


Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020», το 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, βρίσκεται στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει, ότι μετά από συνεχείς προσπάθειες τεσσάρων (4) ετών, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση, η ανέγερση του 2ου Λυκείου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, στο Πόρτο Ράφτη (Deck), ύψους 5.870.000 Ευρώ!

Τα παραδοτέα του Έργου, αφορούν στην κατασκευή 1 κτιρίου με

  • 12 Αίθουσες Διδασκαλίας, τύπου I και
  • 3 Αίθουσες Διδασκαλίας τύπου II,
  • 1 Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων,
  • 1 Βιβλιοθήκη,
  • 1 Εργαστήριο Φυσικοχημείας,
  • 1 Εργαστήριο Πληροφορικής,
  • 1 Εργαστήριο Τεχνολογίας Σχεδίου και
  • 2 Εργαστήρια Ξένων Γλωσσών.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του, ορίζεται από 10/10/2017 έως 10/09/2019.

Η θετική αυτή εξέλιξη, αποτέλεσμα χρόνιων διεκδικήσεών μας, είναι περισσότερο από αναγκαία, δεδομένης της εκρηκτικής αύξησης του μαθητικού πληθυσμού κατά την τελευταία δεκαετία στην Αν. Αττική, σε συνδυασμό με τις δραματικές περικοπές στην Παιδεία.

Θεωρώντας δεδομένο, πως αυτονόητη προτεραιότητα όλων μας, ήταν, είναι και θα είναι η ποιοτική ΠΑΙΔΕΙΑ, συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

* Το xenesglosses.eu γνωρίζει από κοντά τις προσπάθειες που κατέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια οι Σύλλογοι Γονέων, η Ένωση Γονέων, ο Δήμαρχος (Σωτήρης Μεθενίτης) και η Αντιδήμαρχος Παιδείας (κα Μαρία Κιμπιζή). Ελπίζουμε πλέον τα έργα να μην σταματήσουν για κανένα λόγο και τα παιδιά να χαρούν ένα υπερσύγχρονο νέο σχολείο το συντομότερο δυνατό… Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια.

Επίσης:

Εγκαίνια του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Μαρκοπούλου!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει, ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ανέγερσης του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Μαρκοπούλου, επί των οδών Επίκουρου και Καμάριζας, στην περιοχή Καμάριζας στο Μαρκόπουλο, αξίας περίπου 1,6 εκ. Ευρώ!

Οι Σχολικές Υποδομές του Δήμου μας, εμπλουτίζονται έτσι σήμερα, με ένα νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό, που θα μπορέσει να φιλοξενήσει συνολικά 45 παιδιά και συγκεκριμένα, 7 βρέφη και 38 νήπια.

Τα εγκαίνια του Σχολείου, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017 και ώρα 1:00 το μεσημέρι.

Το έργο είχε ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2007-2013 και εκτελέστηκε κατόπιν σχετικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Μαρκοπούλου και της εργολήπτριας εταιρείας ΔΑΜΩΝ ΑΤΕ.

Το κτίριο αποτελείται από ισόγειο, Α’ όροφο και υπόγειο, ενώ για τον κλιματισμό (θέρμανση-ψύξη) και για την παραγωγή ζεστού νερού, έχει εγκατασταθεί σύστημα γεωθερμίας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...