Home / Featured / Τι δεν ανέφερε η φετινή εγκύκλιος αναπληρωτών σε σχέση με την προηγούμενη

Τι δεν ανέφερε η φετινή εγκύκλιος αναπληρωτών σε σχέση με την προηγούμενη

Δημοσιεύτηκε: 11:14 μμ Απρίλιος 30th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Δεν υπήρχε φέτος  στην εγκύκλιο αιτήσεων αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2017-2018 αναφορά για  τις κυρώσεις σε περίπτωση μη ανάληψη υπηρεσίας όπως πέρσι. Ενδεχομένως αυτό να οφείλεται και στο γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί στην πρώτη φάση των αιτήσεων εκδήλωναν απλά ενδιαφέρον για εργασία και η δήλωση των περιοχών θα ακολουθήσει σε 2 μήνες.  Ωστόσο στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την Υπουργική Απόφαση γίνεται αναφορά στο άρθρο 59, παρ. 17.

Το εν λόγω άρθρο και συγκεκριμένα οι περιπτώσειςς α ́ και β ́ της παρ. 17 του ν. 3966/2011 (Α ́ 118) ήταν αυτές που αντικαταστάθηκαν με το νόμο 4351/2015 άρθρο 38 παρ.4,  και έτσι καταργήθηκε η ποινή του διετούς αποκλεισμού.  Το γεγονός ότι δεν υπήρχε αναφορά στα όσα προβλέπονται για τον αποκλεισμό απο τους πίνακες αν κάποιος δεν αναλάβει υπηρεσία ανησύχησε κάποιους αναγνώστες μας.

Τονίζουμε όμως ότι δεν  έχει αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο όσον αφορά τους αναπληρωτές που δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται και έτσι διαγράφονται μόνο για το έτος που έγινε η πρόσληψη και όχι για το επόμενο σχολικό έτος. Παραθέτουμε τα όσα ανέφερε η προηγούμενη εγκύκλιος και τα οποία συνεχίζουν να υφίστανται, αφού όπως αναφέρουμε και πιο πάνω στο νομοθετικό πλαίσιο παρατίθεται και το άρθρο 59, παρ. 17 του ν.3966/2011  :

  1. Εκπ/κοί που προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές και δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε (5) ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους  (με πλήρες ή με μειωμένο ωράριο) ή  αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης.
  2. Εκπ/κός που δεν αναλαμβάνει υπηρεσία ή παραιτείται από αναπληρωτής (με πλήρες ή με μειωμένο ωράριο), λόγω εκπλήρωσης των στρατιωτικών του υποχρεώσεων παραμένει διαθέσιμος (μετά την απόλυση/απαλλαγή του) για άλλη πρόσληψη για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα του διδακτικού έτους υποβάλλοντας σχετική δήλωση εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ημερομηνία απόλυσης ή νόμιμης απαλλαγής από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις

Η παρ.4, άρθρο 38 του ν.4351/2015:


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...