Home / HEADER-NEWS / Αύριο θα κατατεθεί η τροπολογία για τις Επαναληπτικές Πανελλαδικές

Αύριο θα κατατεθεί η τροπολογία για τις Επαναληπτικές Πανελλαδικές

Δημοσιεύτηκε: 11:01 πμ Απρίλιος 20th, 2017  


Αύριο θα κατατεθεί η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τις επαναληπτικές εξετάσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε, μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή, ο αρμόδιος υπουργός Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Α. Λοβέρδου, οι επαναληπτικές εξετάσεις θα είναι εξετάσεις για τους ασθενούντες , «για όποια παιδιά έχουν ασθενήσει λίγο πριν από τις εξετάσεις του Ιουνίου ή στη διάρκεια των εξετάσεων του Ιουνίου».

Ο υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι οι επαναληπτικές θα αφορούν και «όσα παιδιά μπορεί να έχουν πάθει ένα σοκ ψυχολογικό, από θάνατο για παράδειγμα πολύ κοντινών τους προσώπων».

«Είναι δυνατόν αυτά τα παιδιά να μαζέψουν τα μυαλά τους και να εξεταστούν τον Ιούλιο; Μας το επισημαίνουν οι ψυχολόγοι και άρα το πολιτικά ορθό, το κοινωνικά δίκαιο και παιδαγωγικά και ψυχολογικά σωστό είναι τα παιδιά αυτά να εξεταστούν τον Σεπτέμβριο» είπε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι η διαπίστωση ως προς τα νοσήματα θα γίνει κάτω από εξαιρετικά αυστηρές προϋποθέσεις ώστε να μην υπάρξει εκμετάλλευση του μέτρου.

Ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε ότι φέτος το σύστημα είναι διαφορετικό από πέρυσι καθώς φέτος οι εισαγωγικές δεν μετράνε στον βαθμό του απολυτηρίου.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...