Home / HEADER-NEWS / Να αποτυπωθούν τα κενά με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και τις προτάσεις των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ

Να αποτυπωθούν τα κενά με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και τις προτάσεις των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ

Δημοσιεύτηκε: 7:16 μμ Απρίλιος 24th, 2017  


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Οργανικά κενά  και πλεονάσματα  στη δίνη της εφαρμογής των μνημονίων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – ΟΟΣΑ

          Η πολιτική αυτή δεν πρέπει να περάσει με τη δική μας συναίνεση.

           Οι αιρετοί και τα μέλη των ΠΥΣΔΕ να καταγγείλουν και να μην υπογράψουν τα κενά και τα πλεονάσματα νομιμοποιώντας την πολιτική της κυβέρνησης.

Η εγκύκλιος για τα οργανικά κενά και πλεονάσματα του Υπουργείου Παιδείας για το 2017 είναι ευθυγραμμισμένη σε ακόμη πιο προχωρημένο βαθμό με την εφαρμογή των μνημονίων στην εκπαίδευση. Είναι η πολιτική, που επιβάλλει τον δημοσιονομικό κόφτη και τις αυτόματες περικοπές, την πλήρη κινητικότητα και ευελιξία του προσωπικού, το παραπέρα χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και της νέας γενιάς.

 1. Το Υπ. Παιδείας με την Υ.Α. για τις προσλήψεις αναπληρωτών έβαλε τέλος στις δικές του ψεύτικες υποσχέσεις για 20.000 μόνιμους διορισμούς, ξεκαθαρίζοντας πως όχι μόνο για το 2017 αλλά και μέχρι και το 2019 δε θα γίνει κανένας μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικών για δημοσιονομικούς λόγους. 10 χρόνια τουλάχιστον χωρίς μόνιμους διορισμούς.
 2. Δύο χρόνια τώρα όλοι οι νόμοι και οι Υπουργικές Αποφάσεις στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση των κενών, στη δημιουργία νέων “δεξαμενών” πλεοναζόντων εκπαιδευτικών. Η εξοικονόμηση και ο “εξορθολογισμός” στη διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού με την κατάργηση του 3ωρου των υπεύθυνων εργαστηρίων, μείωση ειδικοτήτων και τομέων στη ΤΕΕ, οι εγκύκλιοι για τις προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων γενικής παιδείας, τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, καθώς και οι κατευθύνσεις και Ο.Π στα ΓΕΛ, μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες/ΕΑΕ, ο ενδιάμεσος χαρακτηρισμός παρακολουθούντων των ΕΠΑΛ, οι εγκύκλιοι για τα ξενόγλωσσα τμήματα, η αλλαγή ωρολογίων προγραμμάτων, οι αλλαγές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) θα αποτυπωθούν στον υπολογισμό των οργανικών κενών και πλεονασμάτων. Η εγκύκλιος είναι απολύτως σαφής: «Συγκεκριμένα θα καταγραφεί: Ο αριθμός των φοιτώντων μαθητών ανά τάξη και των τμημάτων σε κάθε σχολική μονάδα. Τα τμήματα κατά τάξη καθώς και τα τμήματα κατευθύνσεων πρέπει να λειτουργούν με αριθμό μαθητών εντός των προβλεπομένων από τη νομοθεσία ορίων. Όπου αυτό δεν συμβαίνει, ο υπολογισμός θα πρέπει να γίνει με βάση τη διόρθωση που επιβάλλεται να γίνει κατά την έναρξη του προσεχούς σχολικού έτους».  Οι νέοι εγκύκλιοι μαζί με τα μνημονιακά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ με την αύξηση του ωραρίου, το στοίβαγμα των μαθητών σε τμήματα 27 συν 10% θα εκτινάξουν τις δεξαμενές των οργανικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών.
 3. Ο αντι-ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου εγκλωβίζει χιλιάδες εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιούνται οι συνταξιοδοτήσεις και με πρόσχημα την αποχώρηση 31/8 από την υπηρεσία των αιτούντων συνταξιοδότηση δε δίνονται ως οργανικά κενά ακόμη και αυτών των λίγων αιτήσεων, παρά μόνο όσων λήγει αυτοδίκαια η θητεία τους.
 4. Για να μη τολμήσει να ξεφύγει κανείς από την πιστή αποτύπωση της μνημονιακής αντι-εκπαιδευτικής πραγματικότητας στην εγκύκλιο διατυπώνεται σαφώς απειλή διοικητικής κύρωσης σε περίπτωση μη συμμόρφωσης! «Επισημαίνεται ότι ο μη σωστός έλεγχος εμπίπτει στις διατάξεις του εδαφίου β της παρ. 1 του άρθρου 107 του ν. 3528/2007, όπως ισχύει.»
 5. Πρέπει να σημειωθεί ότι στους πίνακες που θα σταλούν από τις ΔΔΕ στις Περιφερειακές Διευθύνσεις απουσιάζει η στήλη «εκτίμηση ΠΥΣΔΕ», ενώ πρόταση μπορεί να κάνει μόνο ο Περιφερειακός Διευθυντής. Παρακάμπτεται η  πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματοςότι οι πίνακες αυτοί συμπληρώνονται με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων και όχι αποκλειστικά από τον Διευθυντή του σχολείου.
 6. Το Υπουργείο, προσχηματικά επικαλείται τον έγκαιρο προγραμματισμό των μεταθέσεων στην πραγματικότητα στοχεύει στην απόρριψη χιλιάδων αιτήσεων μετάθεσης που σε συνδυασμό με τις ελάχιστες μεταθέσεις της περσινής χρονιάς οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που παραμένουν εγκλωβισμένοι μακριά από τις οικογένειες τους για χρόνια, θα οδηγήσει στην εργασιακή ανασφάλεια το νέο στρατό των οργανικά υπεράριθμων, θα απομακρύνει ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα απόκτησης οργανικής στους χιλιάδες συναδέλφους που παραμένουν για χρόνια στο απαράδεκτο καθεστώς εκβιασμού της διάθεσης ΠΥΣΔΕ. Προετοιμάζει τον κόφτη για νέες απολύσεις αναπληρωτών τη νέα σχολική χρονιά.  Αυτή η εγκύκλιος  έρχεται τη στιγμή που οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται λεηλατημένοι από το σύνολο των αντεργατικών μέτρων που έχουν παρθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από  την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ένα νέο πακέτο 3,7 δις ευρώ θα φορτωθεί στις πλάτες του λαού με τη συμφωνία της Μάλτας  και επισφραγίζει την αέναη λεηλασία των μνημονίων και του δημοσιονομικού κόφτη.
 7. Γίνεται πια οφθαλμοφανές, πως η κυβέρνηση-Ε.Ε-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ-ΣΕΒ αντιμετωπίζουν τη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση σαν “βαρίδι” που πρέπει να αποτινάξουν. Γι αυτό θέλουν. να την κοντύνουν, να τη συρρικνώσουν, να τη φτωχύνουν ακόμα περισσότερο να συνθλίψουν τη εργασία των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για υποβολή αιτήσεων απόσπασης σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ

 Η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ της χώρας να απαιτήσουν από το Υπουργείο Παιδείας και τα ΠΥΣΔΕ άμεσα την απόσυρση της εγκυκλίου και την έκδοση νέας στην οποία να αποτυπώνονται τα κενά με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων  και τις προτάσεις των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕάμεσα.

 

Απαιτούμε:

 • 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια! Καμιά συγχώνευση- κατάργηση σχολείων και τμημάτων.Ανατροπή των Υ,Α για τη συγκρότηση τμημάτων τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ,Ο.Π στα ΓΕΛ, ξενόγλωσσα τμήματα, μαθησιακές δυσκολίες/ΕΑΕ. Κατάργηση της ρύθμισης για ενδιάμεσο χαρακτηρισμό παρακολουθούντων στα ΕΠΑΛ.
 • Επαναφορά του διδακτικού μας ωραρίου που ίσχυε έως το 2013.
 • Όχι στην κινητικότητα και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις. Οργανικές θέσεις για όλους.
 • Πραγματοποίηση όλων των μεταθέσεων.
 • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα. Όχι στην ελαστική εργασία.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για υποβολή αιτήσεων απόσπασης σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ

 

 

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόσκληση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για υποβολή αιτήσεων απόσπασης σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ

Εγκύκλιο (Πρόσκληση), προκειμένου οι  νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν ...