Home / HEADER-NEWS / Τι αλλαγές περιμένουμε στο Λύκειο

Τι αλλαγές περιμένουμε στο Λύκειο

Δημοσιεύτηκε: 9:55 μμ Απρίλιος 4th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Για το τετράπτυχο των αλλαγών στο Λύκειο αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με τον Υπουργό το τετράπτυχο είναι:

  1. αναβάθμιση των τελευταίων δύο τάξεων του Λυκείου,
  2. η αναβάθμιση του απολυτηρίου,
  3. η κατάργηση του σημερινού τρόπου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και
  4. εισαγωγή στα Πανεπιστήμια μόνο με το βαθμό του απολυτηρίου και ο ευέλικτος πρώτος χρόνος στο Πανεπιστήμιο.

Φυσικά οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν από μια μέρα στην άλλη αλλά όπως είπε ο Κώστας Γαβρόλγου «αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί, παρά μόνο σε έναν ορίζοντα τριετίας ή πενταετίας. Είναι ένα θέμα συναίνεσης για το πώς θέλουμε να κάνουμε».

Οι αλλαγές

Όσον αφορά το Λύκειο ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και θα κατατεθεί εισήγηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων μετά το Πάσχα. Πάντως ο Κώστας Γαβρόγλου σκιαγράφησε τις αλλαγές στην τελευταία βαθμίδα εκπαίδευσης που θα περιλαμβάνουν νέα προγράμματα σπουδών, τη ριζική μείωση των μαθημάτων με περισσότερες ώρες ένα μάθημα. «Δηλαδή, λιγότερα μαθήματα αλλά σε πολύ μεγαλύτερο βάθος και βεβαίως, επιλογές μαθημάτων» όπως διευκρίνισε ο υπουργός.

Το δεύτερο βήμα

Σύμφωνα με τον Κώστα Γαβρόγλου «η αναβάθμιση του Λυκείου έχει και ως στόχο, την αναβάθμιση του απολυτηρίου που παίρνουν τα παιδιά μετά την ολοκλήρωση των σπουδών στο Λύκειο και άρα, θα εισάγονται στα πανεπιστήμια με τον βαθμό του απολυτηρίου. Άρα, θα καταργηθεί ο σημερινός τρόπος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Ο βαθμός του απολυτηρίου θα είναι το βασικό κριτήριο και στις εξετάσεις που γίνονται μέσα στο σχολείο και για μία σειρά από μαθήματα θα εξασφαλιστεί το αδιάβλητο που έχουν σήμερα οι εισαγωγικές εξετάσεις, οι οποίες είναι αδιάβλητες μεν, αναξιόπιστες, δε, παιδαγωγικά».

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...