Home / Featured / Αίτημα για διπλασιασμό των μορίων προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτα για όλα τα προηγούμενα έτη στους πίνακες αναπληρωτών ειδικής αγωγής

Αίτημα για διπλασιασμό των μορίων προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτα για όλα τα προηγούμενα έτη στους πίνακες αναπληρωτών ειδικής αγωγής

Δημοσιεύτηκε: 11:43 μμ Απρίλιος 3rd, 2017  


Προς Υπουργό Παιδείας κύριο Γαβρόγλου

Αίτημα για διπλασιασμό των μορίων προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτα για όλα τα προηγούμενα έτη στους πίνακες αναπληρωτών ειδικής αγωγής.

Οι αναπληρωτές ειδικής αγωγής με προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα σχολεία διαπιστώσαμε με έκπληξη και μεγάλη απογοήτευση ότι στην Υπουργική Απόφαση Ειδικής Αγωγής που τέθηκε σε διαβούλευση απαξιώνεται το σημαντικό έργο που προσφέραμε όλα τα προηγούμενα έτη σε δυσπρόσιτα σχολεία. Στη νέα Υπουργική Απόφαση γίνεται λόγος για άλλη μια φορά για «πραγματική» προϋπηρεσία και δεν προβλέπεται ο διπλασιασμός των μορίων προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτα, παρά το ότι αυτό συμβαίνει σε όλους τους άλλους πίνακες αναπληρωτών!!! Οι αναπληρωτές ειδικής αγωγής που έχουμε εργαστεί σε δυσπρόσιτα ειδικά σχολεία, καθώς και σε τμήματα ένταξης ή παράλληλη στήριξη σε δυσπρόσιτα σχολεία γενικής παιδείας αναγκαστήκαμε να αντιμετωπίσουμε  ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες  και προσφέραμε πολύτιμο έργο, παρά το πλήθος των δυσκολιών με τις οποίες βρεθήκαμε αντιμέτωποι.

Μέχρι το 2010 στους πίνακες αναπληρωτών ειδικής αγωγής διπλασιαζόταν η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτα. Ξαφνικά σταμάτησαν τα σχολεία αυτά να είναι δυσπρόσιτα; Εξίσου παράδοξο και παράλογο είναι το φαινόμενο να διπλασιάζονται στον πίνακα αναπληρωτών γενικής τα μόρια της προϋπηρεσίας στον αναπληρωτή γενικής που εργαζόταν σε δυσπρόσιτο σχολείο και να μην προσμετράται ο διπλασιασμός της προϋπηρεσίας στον πίνακα αναπληρωτών ειδικής στον αναπληρωτή ειδικής που εργαζόταν στο ίδιο δυσπρόσιτο σχολείο!!! Για λόγους ισοτιμίας και δικαίου όλη η εκπαιδευτική κοινότητα εκφράζει τη συμπαράστασή της για την πολύχρονη αδικία που έχουμε υποστεί. Τόσο η ΟΛΜΕ όσο και η ΔΟΕ εξέδωσαν ανακοινώσεις με αίτημα το διπλασιασμό των μορίων  σε δυσπρόσιτα για όλα τα προηγούμενα χρόνια και στους πίνακες αναπληρωτών ειδικής, όπως ακριβώς συνέβη πέρυσι στους πίνακες γενικής.

Βαρεθήκαμε να ακούμε υποσχέσεις από φορείς του Υπουργείου Παιδείας για την πρόθεσή τους να επιλυθεί το ζήτημα αλλά να μην γίνεται καμία ουσιαστική κίνηση για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Απαιτούμε πλέον να δούμε έμπρακτα την υλοποίηση αυτών των υποσχέσεων. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι μια νέα Υ.Α. καταργεί τις προηγούμενες και ότι με πολιτική βούληση μπορούν να λυθούν όλα τα γραφειοκρατικά και νομικά κωλύματα, εάν τυχόν υφίστανται. Διαπιστώνουμε λοιπόν με βαθιά θλίψη ότι η πραγματική αιτία του προβλήματος είναι ότι λείπει η πολιτική βούληση για άρση της πολύχρονης αδικίας που εξακολουθούμε να υφιστάμεθα, καθώς η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας επιδεικτικά αγνοεί για άλλη μια φορά το δίκαιο αίτημά μας.

Κύριε Υπουργέ, για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε την τάχιστη παρέμβασή σας για την άμεση άρση της κατάφορης αυτής αδικίας εις βάρος μας, πριν ψηφιστεί η νέα Υ.Α. με τον καθορισμό κριτηρίων πρόσληψης αναπληρωτών στην ΕΑΕ. Ζητούμε να διπλασιαστούν τα μόρια προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτα για όλα τα προηγούμενα έτη στους πίνακες αναπληρωτών ειδικής αγωγής, όπως ακριβώς συνέβη πέρυσι και εξακολουθεί να ισχύει σε όλους τους άλλους πίνακες αναπληρωτών.

Αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής με προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...