Home / Featured / 1.200 μαθητές από μουσικά σχολεία συναντιούνται στην Ξάνθη!

1.200 μαθητές από μουσικά σχολεία συναντιούνται στην Ξάνθη!

Δημοσιεύτηκε: 6:44 μμ Απρίλιος 25th, 2017  


Χίλιοι διακόσιοι και πλέον μαθητές από Μουσικά Σχολεία της χώρας και του εξωτερικού – Ρουμανία, Τουρκία, Βουλγαρία- και τρεις χιλιάδες και πλέον μαθητές από σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ξάνθης και όλης της Ελλάδας, συναντώνται το τριήμερο Πέμπτη 27 έως Σάββατο 29 Απριλίου στην πόλη της Ξάνθης στο πλαίσιο του φεστιβάλ ‘Ξάνθη, Πόλις Ονείρων – Μουσικών Σχολείων’.

Το καλωσόρισμα θα γίνει στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης, από το Δήμαρχο κ.Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και αφού παρουσιαστούν τα συμμετέχοντα σχολεία, θα ακολουθήσει η εξαιρετική – επιμένει και διαβεβαιώνει για αυτό ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης κ. Παναγιώτης Κουτάκης- μουσική παράσταση από το Μουσικό Σχολείο Βόλου.

Στις 20:30 το βράδυ της Πέμπτης, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, μετά το σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Πασχάλη Λυρατζη, θα ξεκινήσει η συναυλία του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, αφιερωμένη στον τιμώμενο συνθέτη της φετινής διοργάνωσης, το Δήμο Μούτση, παρουσία του ιδίου με παρουσιαστή το μουσικό παραγωγό κ. Γιώργο Τσάμπρα. Θα προλογίσει ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης.

Την Παρασκευή αλλά και την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, το Σάββατο, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ντόπιοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ακόμη ανεπανάληπτο μουσικό ταξίδι στις σκηνές που θα στηθούν σε όλη την πόλη και συγκεκριμένα στην Κεντρική Πλατεία, την Πλατεία Διοικητηρίου, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, στο εμπορικό κέντρο και στην Παλιά Πόλη (στη συμβολή των οδών Ορφέως και Ι. Σγουρού).

Επίσης μουσικά σεμινάρια ανοιχτά για το κοινό, βιωματικά εργαστήρια για τους μαθητές των σχολείων αλλά και διαλογική συζήτηση για τη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων στα χρόνια της κρίσης – και, ναι, είναι τουλάχιστον ευφυές να καταδεικνύεις προβλήματα και δυσλειτουργίες που επωμίζονται τα ιδιαίτερα αυτά σχολεία εξαιτίας μιας χρεωμένης και στην εκπαίδευση οικονομικής κρίσης, μέσα από ένα διεθνές φεστιβάλ όπως αυτό, που δεν είναι τίποτε άλλο από την απόδειξη της δημιουργικότητας, της προσφοράς πολλαπλών ωφελειών προς την κοινωνία αλλά και των προοπτικών που δύνανται να οικοδομήσουν για τη χώρα παράγοντας πολιτισμό.

Ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης κ. Παναγιώτης Κουτάκης, μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, κάλεσε τους συμπολίτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, ευχαρίστησε τους εθελοντές και όλους τους διοργανωτές, μίλησε για το παράλληλο με το ψυχαγωγικό για το κοινό, εκπαιδευτικό έργο προς τους μαθητές που προσφέρει το φεστιβάλ, για τον τιμώμενο συνθέτη Δήμο Μούτση αλλά και για την πυρετώδη προετοιμασία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης απάντησε σε ερωτήματα ακροατών και συνομίλησε μαζί τους.

Ακούστε την συνέντευξη με το διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης κ. Παναγιώτη Κουτάκη.

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

https://www.radio899.gr/?q=node%2F6442


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...