Home / HEADER-NEWS / Συντονιστικό Νηπιαγωγών – Να επιλυθούν άμεσα τα θέματα προσχολικής αγωγής

Συντονιστικό Νηπιαγωγών – Να επιλυθούν άμεσα τα θέματα προσχολικής αγωγής

Δημοσιεύτηκε: 9:12 πμ Μάρτιος 28th, 2017  


Επειδή τα ζητήματα του Νηπιαγωγείου παραμένουν άλυτα εδώ και δεκαετίες.

Επειδή η  θεσμοθέτηση της Υποχρεωτικής Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και η σύνδεσή της με την πρωτοβάθμια, μέσω της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο είναι μια ουσιαστικής σημασίας παρέμβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα και αποτελεί το κύριο αίτημα του Συντονιστικού Νηπιαγωγών, αλλά και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας εδώ και 30 χρόνια.

Επειδή οι εξαγγελίες για θεσμοθέτηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής αγωγής τόσο από τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου όσο και από τον πρώην υπουργό κ. Φίλη παραμένουν εξαγγελίες, αφού δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης της.

Επειδή η εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής θα είναι εφικτή, μόνο αφού υπάρξει νομοθέτηση και διασφάλιση των δύο βασικών της παραμέτρων, της επάρκειας των υποδομών και της στελέχωσής των με το απαραίτητο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Επειδή χρόνια τώρα με τη μη νομοθέτηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής δημιουργείται πρόσφορο έδαφος σε φορείς (ΚΕΔΕ) και συλλόγους (ΠΑΣΥΒΝ) να εμπλέκονται με ζητήματα του Νηπιαγωγείου, παρά το γεγονός ότι δεν υπάγονται στην αρμοδιότητά τους, αμφισβητώντας νόμους και αποφάσεις ΣΤΕ (Ν 1566/85, Ν3518/2006, απ. ΣΤΕ 1505/2013).

Καλούμε τη ΔΟΕ

Να πραγματοποιήσει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, στην οποία θα συμμετέχουν συνάδελφοι νηπιαγωγοί, με μοναδικό θέμα συζήτησης τη δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική αγωγή και την απαίτηση έναρξης των διαδικασιών για τη νομοθέτησή της και των προεργασιών που είναι αναγκαίες για να καταστεί εφικτή η εφαρμογή του νόμου.

Να αναλάβει πρωτοβουλίες ανάδειξης του αιτήματός της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση (απόφαση της 86ης ΓΣ Αντιπροσώπων ΔΟΕ) σε κεντρική ημερίδα στην Αθήνα εντός του Μαίου με εκπροσώπους νηπιαγωγούς από κάθε σύλλογο Π.Ε και Πανεπιστημιακούς.

Καλούμε

τους συλλόγους Π.Ε. τις Ενώσεις Γονέων και τους Φοιτητικούς Συλλόγους Παιδαγωγικών τμημάτων Νηπιαγωγών σε διαδικασίες ανάδειξης της σπουδαιότητας του αιτήματος μας

Καλούμε

τα πανεπιστημιακά τμήματα Νηπιαγωγών και Παιδαγωγικών τμημάτων για την επιστημονική και ερευνητική τεκμηρίωση του αιτήματος και ανάδειξης της σπουδαιότητας του, ειδικά στη σημερινή εποχή της κρίσης.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...