Home / Featured / Στιγμές αγωνίας για 46 (μαθητές και καθηγητές) στο Βερολίνο

Στιγμές αγωνίας για 46 (μαθητές και καθηγητές) στο Βερολίνο

Δημοσιεύτηκε: 3:23 μμ Μάρτιος 11th, 2017  


Στιγμές αγωνίας βιώνουν καθηγητές και μαθητές του 3ου Λυκείου Νέας Ιωνίας που προ ημερών είχαν ταξιδέψει στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής έως το Βερολίνο.

Έξι καθηγητές και 40 μαθητές βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Βερολίνο, χωρίς επαρκείς πόρους και χρήματα.

Η ομάδα μετέβη στη Γερμανία την περασμένη Δευτέρα, 6 Μαρτίου, και επρόκειτο να αναχωρήσει σήμερα το μεσημέρι από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βερολίνου για Αθήνα με μεσημεριανή πτήση της EasyJet.

Ωστόσο, το προσωπικό εδάφους του αερολιμένα έχει προκηρύξει έκτακτη απεργία και ως εκ τούτου δεν εκτελείται καμία πτήση.

Έξι καθηγητές και 40 μαθητές βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Βερολίνο, χωρίς επαρκείς πόρους και χρήματα, ενώ το χειρότερο όλων είναι πως σε λίγο θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν και το ξενοδοχείο όπου διέμεναν, χωρίς να έχουν εναλλακτική στέγη.

Εκ μέρους των εκπαιδευτικών έγιναν ορισμένες κινήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση, κάτι που ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν. Από το προξενείο της Ελλάδας προτάθηκε η επιστροφή των μαθητών οδικώς, με μαραθώνιο ταξίδι άνω των 24 ωρών (!) αλλά και καταβολή ποσού 160 ευρώ για τα μεταφορικά τους έξοδα, ποσόν που η πλειονότητα των μαθητών ωστόσο δεν διαθέτει.

Το zougla.gr επικοινώνησε με συνοδό καθηγήτρια του 3ου Λυκείου Ν. Ιωνίας, η οποία μας ενημέρωσε για την όλη κατάσταση. «Δεν υπάρχει πτήση έως την άλλη Δευτέρα, που και σε αυτήν δεν υπάρχουν θέσεις. Μετά μπορούμε να φύγουμε την επόμενη Πέμπτη, αλλά ως πότε θα μείνουμε εδώ;» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι γονείς οι οποίοι ανησυχούν απευθύνουν έκκληση στο υπ. Παιδείας να παρέμβει αποτελεσματικά,  ώστε οι μαθητές να επιστρέψουν αεροπορικώς από άλλο αεροδρόμιο ή το Σάββατο όταν λήξει η απεργία ώστε να μην εκτεθούν σε κινδύνους.

«Πήγαμε στο αεροδρόμιο και δεν υπήρχε κανείς να μας εξυπηρετήσει» δήλωσε η καθηγήτρια, προσθέτοντας πως αρκετοί από τους μαθητές είναι σε πανικό.

Το zougla.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει και με το ελληνικό προξενείο, ωστόσο η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή.

Τόσο το αρμόδιο ταξιδιωτικό πρακτορείο όσο και η αεροπορική εταιρεία δηλώνουν αδυναμία να διευθετήσουν το πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση, 40 ανήλικοι θα μείνουν στον δρόμο, χωρίς στέγαση και με ελάχιστα χρήματα στην τσέπη τους…

zougla.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...