Home / Featured / Τι συζητήθηκε μεταξύ αιρετών ΚΥΣΠΕ / ΚΥΣΔΕ και Υπουργού Παιδείας

Τι συζητήθηκε μεταξύ αιρετών ΚΥΣΠΕ / ΚΥΣΔΕ και Υπουργού Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 9:06 μμ Μάρτιος 3rd, 2017  


O υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου συναντήθηκε σήμερα με τα μέλη των Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ).

Στη συνάντηση που εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα συγκεκριμένα όργανα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και συζήτησε μαζί τους όλα τα θέματα αρμοδιότητας των Συμβουλίων καθώς και τις προωθούμενες αλλαγές στις δύο πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον αιρετό ΚΥΣΠΕ κο Νίκο Φασφαλή:

Από πλευράς μας τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν όλους μας.

Διορισμοί, μεταθέσεις,αποστάσεις,προσλήψεις αναπληρωτών ,επιλογές στελεχών και τονίστηκε η αναγκαιότητα ότι όλα πρέπει να γίνουν έγκαιρα ώστε τα Σχολεία να ανοίξουν με τις καλύτερες συνθήκες.

Με πυξίδα τις θέσεις του Κλάδου και στόχο να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των συναδέλφων και της εκπαίδευσης συνεχίζουμε την προσπάθεια για το Σχολείο που θέλουμε και αξίζει στα παιδιά μας!!!

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

O Υπουργός για το θέμα των διορισμών είπε πως οι συζητήσεις με τους Θεσμούς συνεχίζονται είναι σε πολύ καλό επίπεδο, δυστυχώς κανένα νέο δεν προέκυψε όσον αφορά τον αριθμό και το χρονοδιάγραμμα.

Για την επιλογή των Στελεχών Εκπαίδευσης θα κατατεθεί σύντομα νέο Σχέδιο Νόμου για την επιλογή τους. Είπε χαρακτηριστικά «το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται η έκδοση Σχεδίου Νόμου, βάσει του οποίου θα γίνουν οι επιλογές στελεχών εκπαίδευσης»

Οι μετατάξεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις τον βρίσκουν σύμφωνο και αναμένει διευκρινίσεις από συναρμόδιο υπουργείο.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...