Home / Featured / Πόσοι αναπληρωτές θα προσληφθούν την επόμενη χρονιά σε γενική και ειδική εκπαίδευση

Πόσοι αναπληρωτές θα προσληφθούν την επόμενη χρονιά σε γενική και ειδική εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 8:25 μμ Μάρτιος 30th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Για περίπου 21.000 αναπληρωτές +/- 1000 έκανε λόγο σε τοποθέτησή του ο Υπουργός Παιδείας στο πλαίσιο απάντησης σε ερώτηση που του έκανε ο Βουλευτής κ. Αμυράς για τον αριθμό των αναπληρωτών και το κόστος.

Σε άλλη σημείο του λόγου του ο υπουργός άφησε να διαφανεί ότι ο αριθμός των αναπληρωτών στην Ειδική θα είναι στα φετινά επίπεδα με αποτέλεσμα να μη δημιουργείται πρόβλημα με αλλαγή των κριτηρίων:

Επειδή, λοιπόν, πέρσι είχαν διοριστεί γύρω στους εννιάμισι με δέκα χιλιάδες ή και λίγο παραπάνω από δέκα χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για την ειδική αγωγή, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ως προς τους διορισμούς λόγω των αριθμών.

Τώρα ως προς το κόστος ο Κώστας Γαβρόγλου απάντησε «πως έχει προϋπολογιστεί οτι μεγάλο κομμάτι θα έρθει από τα ΕΣΠΑ. Είναι εγκεκριμένα ποσά και ένα μικρό έρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Άρα, είναι προϋπολογισμένο».
Ο υπουργός δεν έδωσε πληροφορίες για την κατανομή διαβεβαίωσε όμως ότι ο αριθμός ξεπερνά τις 20.000:
«Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς την κατανομή, αλλά είναι πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Ξεπερνάει λίγο τα είκοσι. Είναι τεχνικό το ζήτημα.

Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης του κ. Αμυρά για το αν η δέσμευση του κ. Φίλη για είκοσι πέντε χιλιάδες διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών ισχύει ή όχι ο Υπουργός απάντησε:

«Αυτό που ρωτήσατε για αυτά που έλεγε ο κ. Φίλης, συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι είναι σωστά. Αυτές είναι οι ανάγκες, εξ ού και τα είκοσι, είκοσι μία χιλιάδες. Αυτό θα πρέπει να το δούμε πολύ σοβαρά και το βλέπουμε. Το μελετάμε στο πλαίσιο της επιτροπής μελέτης των οικονομικών της εκπαίδευσης που κάναμε για το πώς θα ξεδιπλωθεί ένα σχέδιο διορισμών ώστε ο πυρήνας της εκπαίδευσης να βασίζεται σε μόνιμους λειτουργούς της εκπαίδευσης».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...