Home / Featured / Ποιοι θα μπαίνουν στον κύριο πίνακα αναπληρωτών της Ειδικής Αγωγής

Ποιοι θα μπαίνουν στον κύριο πίνακα αναπληρωτών της Ειδικής Αγωγής

Δημοσιεύτηκε: 10:34 μμ Μάρτιος 26th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Τροπολογία με ρυθμίσεις για την Ειδική Αγωγή έχει καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με αυτήν θα έχουμε στους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής κύριο πίνακα και επικουρικό πίνακα. Στον κύριο πίνακα η τροπολογία παραπέμπει στα προσόντα της παρ 1. του άρθρου 16. Στον πίνακα αυτόν θα εντάσσονται όσοι ανήκουν στους κλάδους ΠΕ61 , ΠΕ71, και οι εκπαιδευτικοί που έχουν μεταπτυχιακό, διδακτορικό στην Ειδική Αγωγή, τουλάχιστον 5ετη προϋπηρεσία.

Δείτε τι ορίζει η παρ1 του άρθρου 16:

α) Εκπαιδευτικούς ΕΑΕ πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, και

β) Εκπαιδευτικούς ΕΑΕ πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που ανήκουν σε όλους τους προβλεπόμενους από τις ισχύουσες διατάξεις κλάδους γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, με εξειδίκευση στην ΕΑΕ.

Η εξειδίκευση στην ΕΑΕ αποδεικνύεται με:

αα) Διδακτορικό δίπλωμα στην ΕΑΕ ή στη Σχολική Ψυχολογία, με βασικές σπουδές σε Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής ή

ββ) Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην ΕΑΕ ή στη Σχολική Ψυχολογία, με βασικές σπουδές σε Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής ή

γγ) Πτυχίο διετούς μετεκπαίδευσης στην ΕΑΕ των Διδασκαλείων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ως ισότιμο καιαντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής, με βασικές σπουδές σε Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο ως ισότιμοκαι αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής ή

δδ) Πτυχίο Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής με τουλάχιστον πενταετή αποδεδειγμένη προϋπηρεσία στην ΕΑΕ.

εε) Ειδικά για τον κλάδο ΠΕ11, πέραν των ανωτέρω, η εξειδίκευση στην ΕΑΕ αποδεικνύεται επιπροσθέτως με πτυχίο ΤΕΦΑΑ των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ως αντίστοιχο και ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής με κύρια ειδικότητα την «ΕΑΕ» ή την «Ειδική Φυσική Αγωγή» ή την «Ειδική Φυσική Αγωγή-Θεραπευτική Γυμναστική» ή την «Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή» ή την «Προσαρμοσμένη Κινητική Αγωγή» ή την «Άσκηση σε χρόνιες παθήσεις και Αναπηρία».

Κύριος και επικουρικός πίνακας κατάταξης στην Ειδική Αγωγή για τους αναπληρωτές


 

8 Σχόλια

  1. Η ΠΡΟΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΕ61 ΠΕ71 ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ;Η ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ;;

  2. Νομίζω πως τα 5 χρόνια προυπηρεσίας αφορούν την τελευταία πςρίπτωση και οχι όλες..Γιατι διαφορετικά κάποιος που εχει διδακτορικό και 4 χρόνια προυπηρεσία που θα μπαίνει; Κάτω απ τον επικουρικό;;;;;;

  3. Απο τη μία το υπουργειο μιλαει για βιομηχανία ελλιπών μεταπτυχιακών από κύπρο και από την άλλη αποθεώνει με τη νέα απόφαση τα μεταπτυχιακά. Ωραια συνέπεια λόγων και έργων.
    Σταματαει την προταξη των πε71 και τους εξισωνει με ανθρωπους χωρις βασικο τιτλο σπουδων στην ειδικη αγωγη. Ωραια δικαιοσυνη απο γιαλαντζι αριστερη κυβερνηση. Αρκεί να εχει λεφτα ο μπαμπάς και η κυπρος και η βουλγαρια περιμενει. Σαμπανιες θα ανοιγουν στα ιδιωτικα πανεπιστημια…

    • Ντροπη σου γι συτα που λεςmarina

    • Ετσι για την πληροφορία….σε κανένα κράτος του κόσμου δεν υπάρχει προπτυχιακό ειδικής αγωγής!Μονο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτο!!!Ο σωστός δρόμος ειναι η απόκτηση προπτυχιακου στα παιδαγωγικά τμήματα και μετα εξειδίκευση στη ειδική αγωγή με μεταπτυχιακό και διδακτορικο!Επισης, δεν ειναι σωστο να τα θεωρούμε ολα ίσα κι όμοια!Υπαρχουν και παιδιά που έχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά σε ελληνικά πανεπιστήμια ! Τελος, πολλοί πληρώνουν δίδακτρα μεταπτυχιακών εξ αποστάσεως απο την τσέπη τους και οχι απο τους γονείς!

    • Και τα ελληνικα πανεπιστημια εχουν διδακτρα..το οτι δινεισ λεφτα για να σπουδασεισ δεν παει να πει οτι αγοραζεισ «απλα».. οι γνωσεισ ειναι γνωσεισ και ο κοποσ ειναι κοποσ…αγοραζεισ απλα μονο στο μπακαλικο ψωμι!!!!

    • Επισησ δικαιοσύνη και ισότητα δεν υπηρχε ποτε στην εκπαιδευση και συνεπωσ και σε κανεναν αλλο τομεα

  4. Είναι απαράδεκτο να εξισώνει τους πε71 και πε61 με τους δασκάλους που έκαναν ένα μεταπτυχιακό στην Κύπρο ή τη Βουλγαρία χωρίς να διαθέτουν βασικό τίτλο σπουδών στην ειδική αγωγή. Αυτός έλεγε ότι θα εξαπολύσει κυνηγητό κατά των μεταπτυχιακών και ξαφνικά τώρα τους εξισώνει. Όλα αυτά βέβαια ήταν για να παραμυθιάσει τους ΠΕ71 ΚΑΙ πε61 και την κατάλληλη στιγμή τους ισοπέδωσε. Εμμονικοί τύποι βάλθηκαν να διαλύσουν κάθε έννοια αξιοκρατίας στην εκπαίδευση. Πραγματικά τραγικοί.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...