Home / HEADER-NEWS / Το πάρτι των Δρακουμέλ της εκπαίδευσης μας προσκαλεί!

Το πάρτι των Δρακουμέλ της εκπαίδευσης μας προσκαλεί!

Δημοσιεύτηκε: 7:26 πμ Μάρτιος 6th, 2017  


ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ!

Την Τρίτη 7/3 στις 6.30 μ.μ.  στο Γκάζι θα βρεθούν παρέα:

  • η Διαμαντοπούλου, η Θάτσερ της εκπαίδευσης που έφερε τον Ν.3848, για να ξεγράψει προϋπηρεσία και να υποβάλει ΑΣΕΠ κι αξιολόγηση ως βέβαιο δρόμο για τη δια βίου εργασιακή περιπλάνηση. Αυτή που έκλεισε και συγχώνευσε τμήματα και σχολεία, εξαφανίζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αυτή που επί υπουργίας της εισήγαγε τις λευκές συμβάσεις των ΕΣΠΑ. Αυτή που άφησε τα σχολεία χωρίς βιβλία, αλλά φρόντισε για τους διαδραστικούς, για να πάνε καλά οι δουλείες της οικογένειας.
  • ο Γαβρόγλου, νυν υπουργός παιδείας, μέλος του Ιδρύματος Λάτση, πρώην πρόεδρος της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων και πλασιέ των θέσεων του ΟΟΣΑ. Αυτός που μέσα σε δύο βδομάδες ανέπτυξε αριστοτεχνικά την τεχνική «δίνω καθρεφτάκια στους ιθαγενείς», αφού δήλωσε αρχικά ότι κατέθεσε σχέδιο στους θεσμούς για διορισμούς και τελικά αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα. Απλά και ξάστερα παίρνει το νήμα από τους προκατόχους του.
  • ο Φίλης, που ως υπουργός παιδείας έφερε τις τροπολογίες για τμήματα ένταξης και νηπιαγωγεία. Αυτός που με την ΥΑ για το Νέο Ενιαίο (sic) Ολοήμερο Δημοτικό και την αναδιαμόρφωση του ωρολόγιου προγράμματος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, απολύοντας μόνιμα χιλιάδες συναδέλφους.
  • ο Λιάκος, πρώην πρόεδρος του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την παιδεία (με μόνους πραγματικούς εταίρους ΣΕΒ και ΟΟΣΑ), από τον οποίο βγήκαν όσα διαμάντια ζούμε τον τελευταίο χρόνο: από τις αλλαγές στα ωρολόγια μέχρι τη μαθητεία. Αυτός ο οποίος το 2007, αφού είχε περάσει από το άρμα του Σημίτη και πριν περάσει στον ΣΥΡΙΖΑ προσυπέγραφε την αναθεώρηση του άρθρου 16.
  • ο Φορτσάκης, υπεύθυνος του τομέα παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, ζηλωτής της αριστείας και του νεοσυντηρητισμού, νομικός σύμβουλος της COSCO και του ΤΑΙΠΕΔ, πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ που παρέμεινε στην ιστορία για τη «μηδενική ανοχή» απέναντι στους φοιτητικό κίνημα που διεκδικούσαν δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο. Αυτός που κλείδωσε τους εργαζόμενους μες στη Νομική, «για να κάνουν τη δουλειά τους», κι έφερε τα ΜΑΤ στους φοιτητές, για να μάθουν απ’ το ξύλο.

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Λιάκου  «Από Παιδείας άρξασθαι. Έκθεση του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία» κάνουν πρόβα εθνικής-διακομματικής συνεργασίας στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και συζητάνε περί λογοδοσίας (εδώ γελάμε) στις επόμενες γενιές.

Από την πλευρά μας τους εξηγούμε:

Αυτοί που έχουν καταστρέψει το μέλλον και το δικαίωμα στη γνώση ολόκληρων γενιών δεν έχουν δικαίωμα να επικαλούνται τη λογοδοσία.  Να είναι σίγουροι πάντως ότι θα λογοδοτήσουν ως ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί ενός συνεχούς εγκλήματος. Αν ονειρεύονται την υποαμειβόμενη εργασία, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων μόνιμων και αναπληρωτών, την ανεργία και τη μαθητεία για την ικανοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων τους, τους διαβεβαιώνουμε ότι τα δικά μας όνειρα για το σχολείο και τη ζωή δεν αλλάζουν με καμιά κυβέρνηση. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους!

Όλες/όλοι τους υποδεχόμαστε από τις 5.30 μ.μ. στην είσοδο της Τεχνόπολης!

Συντονιστικό Αναπληρωτών


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...