Home / Featured / Μικτό σύστημα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Νομοθετική ρύθμιση για διευθυντές. Αλλαγές σε βιβλία

Μικτό σύστημα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Νομοθετική ρύθμιση για διευθυντές. Αλλαγές σε βιβλία

Δημοσιεύτηκε: 9:44 μμ Μάρτιος 22nd, 2017  


Νέα νομοθετική ρύθμιση για την επιλογή Διευθυντών και στελεχών στην οποία θα ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις του ΣτΕ προανήγγειλε ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Παντής ο Υπουργός Παιδείας έδωσε εντολή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και στις Νομικές Υπηρεσίες για να διερευνηθούν οι επιπτώσεις αυτών των αποφάσεων και οι λύσεις που μπορούν να δοθούν.

Μεικτό σύστημα αρχικά για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Όσον αφορά το σύστημα εισαγωγής ο κ. Παντής έκανε λόγο για ένα μεικρό σύστημα  στο οποίο θα λαμβάνεται υπόψη και ο βαθμός του απολυτηρίου και σταδιακά θα οδηγήσει την είσοδο των παιδιών στο πανεπιστήμιο με βάση την επίδοση στο Λύκειο.

Βιβλία

Ο Γενικός Γραμματέας τοποθετήθηκε και για το θέμα της συγγραφής των βιβλίων αναφέροντας ότι στην εκπαίδευση όταν δεν εξελίσσεται κάτι ουσιαστικά μαραζώνει και δεν έχει νόημα. » Και τα βιβλία της ιστορίας και της βιολογίας και όλα τα βιβλία πρέπει να τα ξαναγράψουμε γιατί προχωρά η ζωή, η έρευνα, η γνώση» τόνισε ο κ Παντής, ενώ κλείνοντας τη συνέντευξή του ανέφερε ότι υπάρχουν βιβλία που έχουν παραμένει για πολλά χρόνια (15 και 20) και αυτό δε  μπορεί να συνεχιστεί καθώς πρέπει να επικαιροποιηθούν.

Ο ΓΓ έδωσε την πληροφορία ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόγραμμα στο ΙΕΠ για τα βιβλία ενώ όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών μίλησε για τριετία.

πηγή: www.ert.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...