Home / Featured / Μεταθέσεις με το σταγονόμετρο!

Μεταθέσεις με το σταγονόμετρο!

Δημοσιεύτηκε: 9:48 μμ Μάρτιος 22nd, 2017  


ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Κόφτης μεταθέσεων για εκπαιδευτικούς

Να ανακοινώσει έγκαιρα θέλει το υπουργείο τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, ώστε άμεσα να προχωρήσουν και όλες οι υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές, όπως αποσπάσεις, μετατάξεις, προσλήψεις αναπληρωτών και διορισμοί. Ομως οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι πολύ μικρό ποσοστό αιτήσεων μετάθεσης θα ικανοποιηθεί για το ερχόμενο σχολικό έτος.

Aγώνα δρόμου κάνει το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να ανακοινώσει τις μεταθέσεις της φετινής χρονιάς, καθώς από αυτές επηρεάζονται άμεσα και όλες οι υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών και κατ΄ επέκταση και η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Φέτος οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών έφτασαν περίπου στις 13.000 από τις οποίες πάντως εικάζεται ότι θα ικανοποιηθούν ελάχιστες.

Σύμφωνα με τους αιρετούς εκπροσώπους των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων εκπαίδευσης, σε πολλές διευθύνσεις εκπαίδευσης θα προκύψουν υπεραριθμίες λόγω και της καθυστέρησης συνταξιοδότησης δασκάλων και καθηγητών, οι οποίοι θα παραμείνουν στα σχολεία λόγω των αλλαγών στο Ασφαλιστικό.

Hδη πέρυσι οι αιτήσεις συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών ήταν εντυπωσιακά λιγότερες συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, όταν δάσκαλοι και καθηγητές έφευγαν κατά κύματα από τη δημόσια εκπαίδευση.

Oπως τονίζει στο «Εθνος» και ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ Νίκος Φασφαλής, το αισιόδοξο σενάριο είναι να έχουμε έστω και λίγες μεταθέσεις το καλοκαίρι και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως στη Β. Ελλάδα.

Οι υπεραριθμίες εκπαιδευτικών στα σχολεία και οι σχεδόν μηδενικές συνταξιοδοτήσεις μάς οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι μεταθέσεις θα ψαλιδιστούν και φέτος στον μέγιστο βαθμό.

ΕΘΝΟΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...