Home / HEADER-NEWS / Κυνική ομολογία συνέχισης της αδιοριστίας τουλάχιστον μέχρι το 2019!!!

Κυνική ομολογία συνέχισης της αδιοριστίας τουλάχιστον μέχρι το 2019!!!

Δημοσιεύτηκε: 12:30 μμ Μάρτιος 27th, 2017  


Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών αναφέρει:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ομολογεί ότι δε θα προσληφθούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί – τουλάχιστον – μέχρι το 2019! Στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την πρόσληψη αναπληρωτών, ξεκαθαρίζει ότι:

«η προτεινόμενη ρύθμιση καθίσταται αναγκαία ενόψει: α) Των ισχυόντων και για τα σχολικά έτη 2017 – 2018 και 2018 – 2019 περιορισμών διορισμών/προσλήψεων προσωπικού στο δημόσιο τομέα, οι οποίοι υπαγορεύονται και κατά την περίοδο αυτή από εξαιρετικά σοβαρούς και επιτακτικούς δημοσιονομικούς λόγους (…) Οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, βάσει των πάγιων ισχυουσών διατάξεων».

Με την ίδια τροπολογία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κωδικοποιεί την υφιστάμενη νομοθεσία για την Ειδική Αγωγή από το 2008 έως το 2016, επιβεβαιώνοντας όλα εκείνα τα άρθρα που έχουν επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στην εκπαίδευση των παιδιών ΑμΕΑ και στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των Εκπαιδευτικών Ειδική Αγωγής, του ΕΕΠ και ΕΒΠ (αναπλήρωση, ωρομισθία, άδειες, μόρια κ.ά.). Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας να διαμορφώνει κατά το δοκούν τις «ανάγκες» στην ΕΑΕ, τα κριτήρια προσλήψεων και τις ίδιες τις προσλήψεις!

Με αυτό τον τρόπο θα συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια το καταστροφικό φαινόμενο για την εκπαίδευση των παιδιών ΑμΕΑ, να έχουν κάθε χρόνο διαφορετικούς εκπαιδευτές, θα συνεχιστεί η υποστελέχωση των δομών της ΕΑΕ και φυσικά η περιπλάνηση των «μόνιμων πλέον αναπληρωτών»!

Η τροπολογία αυτή είναι πρόκληση και δεν πρέπει να τη δεχτούμε!

Δεν πρέπει να δεχτούμε να γίνει μόνιμο το καθεστώς της αναπλήρωσης και της ελαστικής εργασίας. Να μη δεχτούμε τη συνεχή υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας. Η πολιτική της αδιοριστίας και των περικοπών είναι η άλλη όψη του ίδιο νομίσματος. Την ίδια στιγμή τσακίζουν τους εργαζόμενους με νέα μέτρα, κόβουν έναν ολόκληρο μισθό από τη μείωση του αφορολόγητου και μία ολόκληρη σύνταξη από τη μείωση της προσωπικής διαφοράς.

Οι δημοσιοοικονομικοί περιορισμοί που επικαλείται η κυβέρνηση αφορούν τα λαϊκά δικαιώματα, την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια και τις Κοινωνικές Παροχές, τον μόνιμο «κόφτη» σε ό,τι είναι «κόστος» για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Την ίδια στιγμή δίνουν νέα κίνητρα και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, δίνουν «τα ρέστα τους» για τον στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Τα σχολεία και οι μαθητές μας ξεπάγιασαν τον χειμώνα αλλά οι εφοπλιστές απολαμβάνουν αφορολόγητο πετρέλαιο, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για τα νοικοκυριά αλλά και τα σχολεία είναι δυσθεώρητοι αλλά για τις μεγάλες βιομηχανίες εξασφαλίζουν δωρεάν ρεύμα.

Ο «κόφτης» για τον λαό γίνεται «δότης» για το κεφάλαιο.

Το σχολείο, η χρηματοδότηση, τα εργασιακά δικαιώματα υποτάσσονται στους στόχους αυτής της πολιτικής που από κοινού έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ στο 3ο Μνημόνιο τον Αύγουστο το 2015. Η προαναγγελία των μηδενικών διορισμών είχε γίνει από τότε. Χωρίς αναμέτρησή με τη συνολική πολιτική δεν μπορούμε να παλέψουμε αποτελεσματικά για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου.

ΤΩΡΑ να δυναμώσει ο ΑΓΩΝΑΣ απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα «φωτιά». Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλεία, για κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών, θα το κερδίσουμε με τον αγώνα μας, δε θα μας χαριστεί!!

Να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας, που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Απαιτούμε: ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη Πρόνοια και Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά μέσα από τη δομή που έχει ανάγκη το καθένα. ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ τώρα για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών.

 

  • Όλοι στη συγκέντρωση των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ στο Υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 29 Μάρτη στις 2 μ.μ. με αίτημα την εξίσωση αδειών μονίμων και αναπληρωτών.
  • Συμμετέχουμε με πολύμορφες πρωτοβουλίες σε κάθε σύλλογο στα πλαίσια της εβδομάδας δράση για τους Μόνιμους διορισμούς από τις 3-7 Απρίλη.
  • Διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα στις 7 Απρίλη, μέρα συνεδρίασης του Eurogroup (στην Αττική 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια).

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...