Τελευταία Νέα

Τρίτη, 09/03/2021, 08:39


Home / Featured / Κάθε δύο χρόνια ο διαγωνισμός εκπαιδευτικών στην Κύπρο. 800 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί περιμένουν δικαστικές αποφάσεις

Κάθε δύο χρόνια ο διαγωνισμός εκπαιδευτικών στην Κύπρο. 800 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί περιμένουν δικαστικές αποφάσεις

Δημοσιεύτηκε: 6:58 μμ Μάρτιος 16th, 2017  


Νέο κεφάλαιο συζήτησης έχει ανοίξει στη βουλή μετά την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων στη μέση εκπαίδευση, αυτή τη φορά σε σχέση με τη διεξαγωγή εξετάσεων για τους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τον υπουργό παιδείας Κώστα Καδή, που συμμετείχε σε συνεδρίαση της επιτροπής παιδείας, τον Οκτώβριο θα διενεργηθούν οι πρώτες εξετάσεις για πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα. Η επιτροπή εξέτασε σήμερα τους κανονισμούς για διεξαγωγή των εξετάσεων.

ΠΟΣΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ

Ο κ. Καδής, ανέφερε ότι στόχος είναι ο διορισμός των αρίστων εκπαιδευτικών λαμβάνοντας υπόψη τα ακαδημαϊκά προσόντα και την εμπειρία ενώ, η εξέταση θα γίνεται στο γνωστικό αντικείμενο, στις δεξιότητες και στη μεταδοτικότητα και γνώση της ελληνικής γλώσσας.

Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΑΝΑ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δικαίωμα συμπληρωματικής αίτησης για δήλωση Ειδικών Μαθημάτων, ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές/Αστυνομικές Σχολές κλπ.

Κάθε 2 χρόνια εξετάσεις

Οι εξετάσεις θα γίνονται κάθε δύο χρόνια και τα αποτελέσματα θα κατοχυρώνονται για διάστημα 10 ετών εκτός εάν κάποιος επιθυμεί να βελτιώσει το αποτέλεσμα.

Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΙΜΩΝ

Παράλληλα, σημειώθηκε ότι δεν θα διεξάγονται εξετάσεις, σε περιπτώσεις όπου δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Η επιλογή των εκπαιδευτικών θα γίνεται κατά 50% από εξετάσεις και κατά 50% από τον κατάλογο διοριστέων ο οποίος θα καταργηθεί το 2017.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για να παρακαθίσουν στις εξετάσεις από τον ερχόμενο Μάιο.

ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Σεβαστές οι οποιες αποφάσεις των Δικαστηρίων

ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Την ίδια στιγμή, το θέμα της παραμονής των εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου στους χώρους διδασκαλίας, συνεχίζει να βρίσκεται σε εκκρεμότητα καθώς υποθέσεις είναι στα δικαστήρια, με τον κ. Καδή να δηλώνει ότι θα γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση των Σχολικών Μονάδων και των Εκπαιδευτικών

Ο πρόεδρος της επιτροπής παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης, ανέφερε ότι στόχος της επιτροπής είναι να ολοκληρωθεί η συζήτηση και να ψηφιστούν οι κανονισμοί πριν το Πάσχα.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Λάρνακας Γιώργος Γεωργίου, ανέφερε ότι ο υπουργός κωφεύει στο θέμα της κατοχύρωσης των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, αορίστου χρόνου, δηλαδή όσων έχουν προϋπηρεσία 30 μηνών καταγγέλλοντάς τον ότι θάβει την αλήθεια εξυπηρετώντας προεκλογικές σκοπιμότητες, πουλώντας ψεύτικες ελπίδες σε χιλιάδες άνεργους πτυχιούχους.

ΕΦΕΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 30ΜΗΝΟ

Σε ότι αφορά τις δικαστικές υποθέσεις, 800 συμβασιούχοι κέρδισαν πρωτόδικα το δικαίωμα να παραμείνουν στην εκπαίδευση ενώ, εκκρεμεί σχετική έφεση από πλευράς της κυβέρνησης.

Πηγή: StockWatch


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δικαίωμα συμπληρωματικής αίτησης για δήλωση Ειδικών Μαθημάτων, ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές/Αστυνομικές Σχολές κλπ.

Από 8-3-2021 μέχρι 19-3-2021 δύνανται οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ ή ...