Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 20/10/2021, 19:55


Home / Featured / Κατατέθηκε ένσταση και αναφορά στον ΣτΠ για τον αποκλεισμό ειδικοτήτων από τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ για γραμματείς στα δικαστήρια

Κατατέθηκε ένσταση και αναφορά στον ΣτΠ για τον αποκλεισμό ειδικοτήτων από τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ για γραμματείς στα δικαστήρια

Δημοσιεύτηκε: 9:02 μμ Μάρτιος 14th, 2017  


Ανακοίνωση του Π.Σ.Α.Ε.Π. για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε θέση γραμματέων στα δικαστήρια.
Συνάδελφοι, όπως σας είχαμε ανακοινώσει και τις προηγούμενες ημέρες, ο ΠΣΑΕΠ από την πρώτη στιγμή στάθηκε ενάντια στον απαράδεκτο αποκλεισμό των νηπιαγωγών και των δασκάλων από την προκήρυξη 1Κ/2017 που αφορά στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε θέσεις γραμματέων Π.Ε. στα δικαστήρια.
Αρχικά μέσω ανακοίνωσής μας που καταθέσαμε στο Υπουργείο Παιδείας και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης εκφράσαμε την ένστασή μας απέναντι στον αποκλεισμό συγκεκριμένων πτυχίων ( νηπιαγωγών και δασκάλων ) από την προκήρυξη.
Στην συνέχεια ήρθαμε σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να μας πληροφορήσουν γιατί προέβησαν στους εν λόγω αποκλεισμούς.
Μας μετέφεραν ότι η προκήρυξη βασίστηκε σε παλαιότερο νόμο (294/1976)και τις προσθήκες που έγιναν τα τελευταία 40 χρόνια, οι οποίες δεν εμπεριέχουν τόσο νηπιαγωγούς, όσο και δασκάλους.
Σήμερα σε επικοινωνία που είχαμε με το Συνήγορο του Πολίτη ζητήσαμε να αναλάβουν την περίπτωσή μας, δηλαδή τον έλεγχο για τη νομιμότητα του αποκλεισμού δασκάλων και νηπιαγωγών από τη συγκεκριμένη προκήρυξη στα πλαίσια της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης και ευκαιρίας για εργασία, κάτι το οποίο έγινε δεκτό.
Ως εκ τούτου στείλαμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία σε ηλεκτρονική αναφορά, όπως μας ζητήθηκε.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ελεύθερες μετεγγραφές, στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές πληγέντων περιοχών

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ελεύθερες μετεγγραφές, στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές πληγέντων περιοχών

Ελεύθερες μετεγγραφές και μετακινήσεις, καθώς και  στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές ...