Τελευταία Νέα

Sunday, 04/22/18, 04:28Για ποιες προσλήψεις περιορίζεται ο ρόλος του ΑΣΕΠ

Δημοσιεύτηκε:

7:21 μμ Μάρτιος 18th, 2017
Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu
Με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή εξαιρείται από τις διατάξεις των κεφαλαίων Α’, Β’ και Γ’, του ν.2190/1994 (διαδικασία πρόσληψης μέσω Α.Σ.Ε.Π. κ.λπ.) και το προσωπικό που προσλαμβάνεται σε Δήμους, Περιφέρειες ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες σε εκτέλεση ειδικών προγραμμάτων, που καταρτίζονται από τον ΟΑΕΔ.
Για την τροπολογία αυτή διατυπώθηκαν ενστάσεις από βουλευτές όπως ο εισηγητής της ΝΔ κ. Γιόγιακας που δήλωσε στην τοποθέτησή του:

“Στη συνέχεια περιορίζεται ο ρόλος του ΑΣΕΠ στον έλεγχο νομιμότητας των προσλήψεων εποχικού προσωπικού σε δήμους, περιφέρειες ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες σε εκτέλεση προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, χωρίς να δίνεται κάποια αιτιολόγηση.

Θεωρούμε ότι οι διαδικασίες ΑΣΕΠ πρέπει να ακολουθούνται, ακόμα και όταν πρόκειται για εποχικό προσωπικό. Διαφορετικά, μας δίνετε κάθε δικαίωμα να σας κατηγορήσουμε ότι δημιουργείτε έναν ακόμα μηχανισμό κομματικών εξυπηρετήσεων”.

Σημειώνουμε ότι με την ίδια τροπολογία και με άλλη διάταξη που περιλαμβάνεται σε αυτήν παρέχεται η δυνατότητα ένταξης ομάδων ανέργων, με προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους και τις ευπαθείς ομάδες ανέργων, εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ σε ειδικά προγράμματα απασχόλησης στο δημόσιο τομέα.

Η διάταξη αυτή θα προκαλέσει δαπάνη στον κρατικό προϋπολογισμό από τη δυνατότητα επιχορήγησης του ΟΑΕΔ από πόρους του ΠΔΕ και από εθνικούς πόρους λόγω διεύρυνσης των δικαιούχων ανέργων σε ειδικά προγράμματα απασχόλησης στο δημόσιο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πολλαπλάσιες θέσεις για τη στελέχωση των Δομών αξιολόγησης των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών

 

 

          

     

Ένα σχόλιο

  1. Ελεύθερος

    Από την μία πλευρά περιορίζεται ολοένα και περισσότερο ο ρόλος του ΑΣΕΠ και από την άλλη προτείνονται μαθήματα κατά της διαφθοράς στα σχολεία.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Το 62ο Γυμνάσιο Αθηνών στην Ουτρέχτη με όχημα το Erasmus Plus!

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι! Το σχολείο μας συμμετέχει από το 2016 σε ...

Μοιράσου!