Home / Featured / Γαβρόγλου: Οι εργασιακές συνθήκες των αναπληρωτών θα μπορούσα να πω ότι αγγίζουν τα όρια του απαράδεκτου

Γαβρόγλου: Οι εργασιακές συνθήκες των αναπληρωτών θα μπορούσα να πω ότι αγγίζουν τα όρια του απαράδεκτου

Δημοσιεύτηκε: 11:39 μμ Μάρτιος 29th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

«Οι εργασιακές συνθήκες των αναπληρωτών θα μπορούσα να πω ότι αγγίζουν τα όρια του απαράδεκτου. Οι άνθρωποι, ως προς τα θέματα υγείας, δεν μπορούν να έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί. Οι αναπληρωτές τρέχουν από το ένα άκρο της Ελλάδας στο άλλο, μαζεύοντας μόρια, μακριά από τις οικογένειές τους κ.λ.π.. Και να τονίσουμε πως οφείλουμε και σ’ αυτούς το γεγονός ότι δεν έχει καταρρεύσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα». Tα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Παιδείας σε τοποθέτηση του για την τροπολογία του Υπουργείου για τους αναπληρωτές. Παράλληλα για ακόμη μια φορά δήλωσε ότι πρέπει στόχος να είναι οι μόνιμοι διορισμοί ώστε με τον τρόπο αυτό να αντιμετωπιστεί το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς των χιλιάδων αναπληρωτών:

«Θα σχολιάσω λίγο κι αυτά που είπε ο κ. Λοβέρδος. Εκφράζοντας νομίζω κι αυτά που λέμε εμείς, έχει κανείς την εντύπωση ότι η όποια ηγεσία ενός Υπουργείου Παιδείας θα ήταν ευχαριστημένη με τόσους πολλούς αναπληρωτές; Είναι προφανές αυτό και χαίρομαι που το εκφράζετε κι εσείς στη Βουλή. Και αυτό σας το λέω συμπληρωματικά. Το λέω αυτό γιατί υπάρχουν ορισμένα πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να είμαστε υπερήφανοι ως κοινωνία και ως πολιτεία. Άρα, ο στόχος όλων μας πρέπει να είναι οι μόνιμοι διορισμοί, με κανονικές διαδικασίες, ώστε να μην υπάρχει αυτό το εκπαιδευτικά, αλλά και εργασιακά, απαράδεκτο καθεστώς».

Η τροπολογία για τους αναπληρωτές όπως ψηφίστηκε στη Βουλή


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...