Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 29/07/2021, 16:17


Home / HEADER-NEWS / Γάλλος Πρόξενος «Οι Έλληνες εξακολουθούν να μαθαίνουν γαλλικά – Μήνας Γαλλοφωνίας ο Μάρτιος»

Γάλλος Πρόξενος «Οι Έλληνες εξακολουθούν να μαθαίνουν γαλλικά – Μήνας Γαλλοφωνίας ο Μάρτιος»

Δημοσιεύτηκε: 11:10 πμ Μάρτιος 5th, 2017  


Στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των ξένων γλωσσών που επιλέγουν οι Έλληνες παραμένει η γαλλική γλώσσα και, όπως αναφέρει ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Philippe Ray (Φιλίπ Ρέι) σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «οι Έλληνες έχουν πολύ καλή αντίληψη για τη Γαλλία».

Η εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας και το ενδιαφέρον των Ελλήνων για την κουλτούρα της συγκεκριμένης ευρωπαϊκής χώρας αποδεικνύεται άλλωστε και από το γεγονός ότι στην ερώτηση «parlez- vous francais?» ένα πολύ μεγάλο ποσοστό Ελλήνων απαντούν καταφατικά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την Παρασκευή 30/7 ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τους μαθητές 12-15 ετών

Η γαλλική γλώσσα, παραμένει η δεύτερη ξένη γλώσσα που επιλέγουν να μάθουν οι Έλληνες και όπως σημειώνει ο Γάλλος πρόξενος, αυτό οφείλεται σε μια σειρά από λόγους, όπως οικονομικούς παράγοντες, πλαίσιο εκπαιδευτικού συστήματος κ.ά.

Υπογραμμίζοντας τις μακρόχρονες και στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, στις οποίες η Παιδεία διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο, ο κ. Ray εκφράζει την πεποίθηση ότι, η γαλλική γλώσσα παραμένει μία ελκυστική «προοπτική» για νέους και νέες που αναζητούν τον δικό τους επαγγελματικό προσανατολισμό, αλλά και για μικρά παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους «βήματα» στη γαλλική κουλτούρα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Αν και ο αριθμός (ο μέσος όρος) των Ελλήνων στη Βόρεια Ελλάδα δεν μπορεί να ειπωθεί με ακρίβεια, βέβαιο είναι πως αγγίζει ορισμένες δεκάδες χιλιάδες που ξεκινούν τη διδασκαλία από το «περιβάλλον» της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στη συνέχεια ακολουθούν τα επόμενα «βήματα» και μέσω του Γαλλικού Ινστιτούτου, το οποίο προσφέρει προγράμματα εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας και για ενήλικες.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόξενο, «στο Γαλλικό Ινστιτούτο έρχονται παιδιά για να συμπληρώσουν γνώσεις, όπως και άλλα άτομα που έρχονται για να μάθουν τη γλώσσα και να πάρουν τη σχετική πιστοποίηση».

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...