Home / HEADER-NEWS / Εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 7:00 μμ Μάρτιος 8th, 2017  


Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών

Αρ. Μητρώου: 30155/2014

sylanny2014@gmail.com

Τηλ. : 6945966155/6948577400

Αθήνα, 8/3/2017

Αρ.Πρωτ.: 8

ΠΡΟΣ:  Υπουργό Παιδείας, Έρευνας

και Θρησκευμάτων,

κ. Γαβρόγλου Κωνσταντίνο

ΚΟΙΝ.: Διευθύντρια γραφείου Υπουργού Παιδείας,κα.Μουντζούρογλου Νίκη  

Θέμα: «Εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών»

            Το ΔΣ και τα μέλη του ΣΑΝ, μετά τη δημόσια έκκληση/ τεκμηρίωση  μας στις 24/1/2017, η οποία εστάλη στο Κοινοβούλιο και στο Υπουργείο Παιδείας, επανερχόμαστε και δηλώνουμε την αγανάκτηση μας για έναν ακόμη άδικο διαχωρισμό, ως προς τα δικαιώματα μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ξαναλέμε λοιπόν σε όσες και όσους δηλώνουν για διάφορους λόγους (πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, κα.) πως αντιλαμβάνονται τον αβάσταχτο ρόλο του αναπληρωτή εκπαιδευτικού, ότι: Σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν.4440/2016 θεσμοθετείται το δικαίωμα άδειας με αποδοχές στους μόνιμους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω ασθένειας των ανήλικων τέκνων τους κατόπιν προσκόμισης σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.

Το δικαίωμα αυτό ανέρχεται σε τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες ανά ημερολογιακό έτος. Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς που είναι πολύτεκνοι ή τρίτεκνοι, το δικαίωμα αυτό ανέρχεται σε πέντε (5) εργάσιμες μέρες ανά ημερολογιακό έτος, ενώ για τους εκπαιδευτικούς που είναι μονογονείς, η άδεια αυτή ανέρχεται σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες ανά ημερολογιακό έτος.

Όμως, για ακόμα μια φορά δεν λαμβάνεται καμία απολύτως μέριμνα για τα τέκνα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι προσλαμβάνονται κατά χιλιάδες κάθε σχολική χρονιά, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στις εσχατιές της Ελλάδας.

Σαφώς, ο διαχωρισμός αυτός δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς, καθώς για μια ημέρα αναρρωτικής άδειας ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός υποχρεούται να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση, σε αντίθεση με τον μόνιμο συνάδελφο του, που για την ίδια περίπτωση καλύπτεται απλά με μια υπεύθυνη δήλωση.

Υπενθυμίζουμε επίσης και την εξάμηνη παροχή προστασίας της μητρότητας, η οποία παρέχεται σε όλες τις ασφαλισμένες υπαλλήλους ΙΚΑ, εκτός όμως από τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς, παρά το γεγονός ότι καλούμαστε να καταβάλουμε τις ίδιες εισφορές προς τον ίδιο ασφαλιστικό φορέα (ΙΚΑ) και η εν λόγω παροχή είναι  ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Ζητάμε λοιπόν για άλλη μια φορά, η ΔΟΕ, οι αιρετοί εκπρόσωποι μας και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών να πάρουν ΣΗΜΕΡΑ θέση για τα παραπάνω και να στηρίξουν ενεργά τον αγώνα μας για εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, βάζοντας το αίτημα ως βασικό σε κύκλο κινητοποιήσεων.

Ζητάμε παράλληλα από την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει στο επόμενο σχέδιο νόμου την άρση των παραπάνω αδικιών.

Τη σημερινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε πως παρά τις φιέστες τιμής των κυβερνήσεων και άλλων πολιτικών δυνάμεων για τη γυναίκα, έχουν όλοι καταφέρει οι εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη του 1857 να μην απέχουν πολύ σε δικαιώματα και αμοιβές,  από τις σημερινές αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς στη χώρα μας.

Μετά τιμής,

 

Για το Δ.Σ. του Σ.Α.Ν.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΣΠΑΝΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...