Τελευταία Νέα

Thursday, 05/24/18, 11:24ΕΡΧΕΤΑΙ νέα διαδικασία κρίσης διευθυντή από το Σ.Δ., με περιορισμένες αλλαγές βάση της απόφασης ΣτΕ

Δημοσιεύτηκε:

6:34 μμ Μάρτιος 19th, 2017

Το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το ζήτημα του νέου θεσμικού πλαισίου επιλογής Διευθυντών σχολικών μονάδων, προσανατολίζεται να συμπεριλάβει και την άποψη του Συλλόγου Διδασκόντων, διότι κάτι τέτοιο  όπως αναφέρεται σε σχετικές δηλώσεις δίνει περισσότερη δημοκρατία στα σχολεία.

Πριν έναν μήνα ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης ανέφερε ότι: « Τα σχολεία μας χρειάζονται τη δημοκρατία. Βέβαια, οφείλουμε να σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Όταν εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ θα προσδιορίσουμε τις νομοθετικές παρεμβάσεις μας» 

Επιπλέον σήμερα διαβάζουμε ότι   ο Υπουργός σε   συνέντευξη στην “Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου”  σε σχετική ερώτηση απάντησε:

“Σχεδιάζουμε αλλαγές. Να μη μας ξεφύγει η εδραίωση μιας ουσιαστικής δημοκρατίας στα Σχολεία. Η καταγραφή των απόψεων  των διδασκόντων  ως προς την καταλληλότητα του Διευθυντή τους είναι σημαντικό στοιχείο  του Σχολείου

Φαίνεται λοιπόν από τις σχετικές δηλώσεις  ότι ο νέος τρόπος επιλογής θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένος στην απόφαση του ΣΤΕ αλλά ταυτόχρονα δε θα πρέπει να  αποκλειστεί και η γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων.

Η επικρατούσα άποψη είναι συμμετοχή του Σ.Δ.  για το λόγο της διεύρυνσης της δημοκρατίας στα σχολεία, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις. Η λέξη ψηφοφορία πλέον όμως δεν αναφέρεται  και τη θέση της παίρνει η φράση «καταγραφή απόψεων».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τι ψηφίστηκε για την εκπαίδευση ανήλικων πολιτών τρίτων χωρών

Εδώ θα είναι πιθανά και η διαφορά στη  νέα διαδικασία , η οποία πλέον δε θα  περιλαμβάνει  μυστική ψηφοφορία και αποκλεισμούς υποψηφίων, αλλά η άποψη του ΣΔ, μάλλον αποτυπωμένη σε μία έκθεση, θα είναι αιτιολογημένη και σύμφωνα με κριτήρια τα οποία θα είναι προσδιορισμένα και κοινά για όλους τους ΣΔ  και θα επηρεάζει τη συνολική μοριοδότηση του υποψήφιου Διευθυντή.

Κριτήρια   όπως η συμβολή στο εκπαιδευτικό έργο, η προσωπικότητα  και η γενική συγκρότηση  του υποψηφίου ίσως είναι αυτά που θα πρέπει να εξετάσει ο Σ.Δ.

https://fresh-education.blogspot.gr/

Την πρόταση του κατέθεσε ο Αναπληρωτής Γραμματέας Παιδείας (που προέρχεται από τους ΑΝΕΛ) για το σύστημα επιλογής Διευθυντών Σχολείων και Εκπαίδευσης.

Τα προσόντα και τα μοριοδοτούμενα κριτήρια του Διευθυντή Σχολείου σύμφωνα με πρόταση που κατατέθηκε

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό στη Διασφάλιση Ποιότητας αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Πανεπιστήμιο FREDERICK. Το κοντινό μεγάλο σου βήμα

Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό στη Διασφάλιση Ποιότητας αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Πανεπιστήμιο FREDERICK. ...

Μοιράσου!