Home / Featured / Επιπλέον μόρια για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ61 και ΠΕ71. Άδικη κατά τον Υπουργό η πρόταξή τους

Επιπλέον μόρια για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ61 και ΠΕ71. Άδικη κατά τον Υπουργό η πρόταξή τους

Δημοσιεύτηκε: 8:56 πμ Μάρτιος 30th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Μπορεί να ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων αλλά το Υπουργείο δεν κάνει πίσω στο θέμα της διάταξης για την Ειδική Αγωγή.

Οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71 δεν θα προτάσσονται κάτι που ειπώθηκε ρητά από τον Υπουργό Παιδείας.

«Αυτή τη φορά θα αρχίσουμε να μην προτάσσονται, αλλά να μοριοδοτούνται επιπλέον.

Το να προτάσσονται τα συγκεκριμένα άτομα ήταν κάτι άδικο, γιατί υπήρχαν άλλα άτομα τα οποία είχαν πάρει πτυχίο σε παραπλήσιο κλάδο, παραδείγματος χάρη στα παιδαγωγικά, είχαν κάνει διδακτορικά κ.λπ. και πολλές φορές βρίσκονταν κάτω από την κατάταξη όπου προτάσσονταν οι απόφοιτοι των δύο αυτών τμημάτων.

Για λόγους ισονομίας, λοιπόν –και θα ήθελα να προσεχθεί αυτό- έχει αλλάξει αυτό το καθεστώς».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δεύτερη τοποθέτηση του Υπουργού Παιδείας:

«Εδώ, λοιπόν, είχαμε τον παραλογισμό συνάδελφοι οι οποίοι είχαν μεταπτυχιακό, διδακτορικό και ενδεχομένως και μια πρακτική άσκηση, να είναι κάτω από τους άλλους πτυχιούχους που είχαν πτυχίο Ειδικής Αγωγής. Αυτό δεν είναι δίκαιο. Γι’ αυτό είπαμε να μοριοδοτούνται όλοι και οι συνάδελφοι αυτοί να έχουν μια έξτρα μοριόδητηση.

Επειδή δε οι αριθμοί είναι τέτοιοι που δεν θα μείνει και κανείς έξω, θα ήθελα κατανόηση και για το πρόβλημα της ισονομίας αλλά και για το ακαδημαϊκό ζήτημα που κρύβει αυτό το πρόβλημα της ισονομίας».

Αύριο θα δημοσιευθεί η Υπουργική Απόφαση για τα κριτήρια στην Ειδική Αγωγή


 

8 Σχόλια

  1. Κρίμα γιατί τον υπουργό τον είχα για λογικό άνθρωπο και με διέψευσε. Άγεται και φέρεται…
    Για λόγους ισονομίας θα έπρεπε να προταχθούν οι ΠΕ71 γιατί αυτοί έχουν βασικές προπτυχιακές σπουδές ειδικής αγωγής. Έτσι ανοίγουν οι ασκοί του αιόλου για ευρύτερη υποβάθμιση του βασικού τίτλου σπουδών και σε άλλους τομείς και την αντικατάσταση του από φαστ τρακ μεταπτυχιακά .
    Είναι λογικό πχ ο απόφοιτος φαρμακευτικής να κάνει ένα μεταπτυχιακό στην οδοντιατρική και να αποκτήσει δικαιώματα οδοντιάτρου; Αλήθεια κ υπουργέ εσείς δεν είχατε δηλώσει ενοχλημένος από την ανεξέλεγκτη διάσταση των μεταπτυχιακών ειδικής αγωγής αφήνοντας σαφείς αιχμές για την ποιότητα τους και επισείοντας τον κίνδυνο εμπορευματοποίησης του χώρου της ειδικής αγωγής;
    Ξαφνικά τι άλλαξε και αυτά τα μεταπτυχιακά που μέχρι χθες ξορκίζατε ξαφνικά τα εξαγνίσατε; Δεν φανερώνει κράμα συνετού πολιτικού αυτή η διάσταση λόγων και πράξεων. Η μήπως αυτή η ταξική διάσταση που κρύβουν τα δίδακτρα των εν λόγω μεταπτυχιακών μπορεί να γίνεται αποδεκτή από μία αριστερή κατά τα άλλα κυβέρνηση; Είναι αυτή αριστερή πολιτική; Με απογοητεύσατε κ υπουργέ.

  2. Εκπαιδευτικός

    Στο βωμό του συμφέροντος όλα …κρίμα για τα παιδάκια που απότι φαίνεται δεν θα έχουν δασκάλους, νηπιαγωγούς, αλλά ανθρώπους που αγόρασαν με λεφτά μία θέση στο δημόσιο. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ. ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ.Κρίμα γιατί οι νέες γενιές στην οποία ανήκω θα βγάζουν η μία το μάτι της άλλης. εκφράζω τη βαθύτατη ανησυχία μου και μακάρι κάποιος να με άκουγε. Ευχαριστώ

    • Αν εννοεις οτι τα μεταπτυχιακα απλα αγοραστηκαν και πηγαν στα σπιτια ενα πρωι αποδειξε το.. Αν δεν ειναι ετσι αυτο που κανεις ειναι συκοφαντικη δυσφημιση και σηκωνει μυνηση. Για αυτο οχι μονο εσυ αλλα και αλλοι που χρησιμοποιειτε τετοιους ορους πρεπει να ειστε προσεκτικοι γιατι πλεον εχει παρατραβηξει το αατειο.

      • Τι να αποδείξει?
        Ότι κάποιος δεν έχει Β2 γνώση της γλώσσας που πήρε μεταπτυχιακό βλεπε Ιταλικά?
        Ότι κάποιος ήταν αναπληρωτής στη Σάμο και συγχρόνως ήταν κα στην Ιταλία?
        Ότι αυτά τα μεταπτυχιακά βγαίνουν σε 8 μήνες μέσα και είναιι ΜΟΝΟ για Έλληνες?
        Αυτά να αποδείξει?

        • Από αυτά που γράφεις μάλλον δεν έχεις ακούσει για τα μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως που μπορείς να τα κάνεις και από τη Σάμο και αναγνωρίζονται από το ΔΟΑΤΑΠ που είναι το μόνο αρμόδιο για να τα κρίνει. Οπότε να είστε πιο προσεκτικοί.

  3. Με αυτη τη ρυθμιση μπαινει οριστικη ταφοπλακα στην ειδικη αγωγη. Απαξιωνονται τα επαγγελματικα δικαιωματα που απορρεουν απο την κτηση του βασικου πτυχιου προς οφελος μεταπτυχιακων για γερα βαλαντια. Ο κατηφορος δεν εχει τελος. Κριμα για τα παιδια.

  4. Δεν έχω σχέση με την ειδική εκπαίδευση αλλά με ανησυχεί το οτι συνεχίζεται το πανηγύρι, κάτι παρόμοιο με τοσα χρονια που ο καθένας μ ένα πιστοποιητικό της πλάκας διδάσκει μια ξένη γλώσσα χωρις να έχει αποφοιτήσει από το αντίστοιχο τμήμα, έτσι για να κερδίζουν κ αλλά λεφτά τα διάφορα ινστιτούτα!

    Ολα για τα λεφτά! Απλα ας μας πουν λίγο να ξέρουμε μέχρι που θα φτάσει η όλη ξεφτίλα για να ξερουμε τι παιχνίδι θα παίξει ο καθένας μας…Θα χορεύουμε στο σκοπό τους ή θα αλλάξουμε εντελώς πλάνα?

  5. Θα έπρεπε και οι ΠΕ71 να έχουν το δικαίωμα να εργαστούν στη γενική αγωγή κατόπιν σχετικων σεμιναριων/μεταπτυχιακων. Πάντως κακως διαχωρίστηκαν οι δασκαλοι σε ειδικής και γενικής…

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...