Home / Featured / Τι επικαλείται το Υπουργείο Παιδείας για να διατηρήσει το υπάρχον σύστημα

Τι επικαλείται το Υπουργείο Παιδείας για να διατηρήσει το υπάρχον σύστημα

Δημοσιεύτηκε: 7:14 μμ Μάρτιος 23rd, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας με στόχο να διατηρήσει το υπάρχον σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών και το ΑΣΕΠ να έχει απλά τον έλεγχο της νομιμότητας και των ενστάσεων και όχι την πλήρη ευθύνη για τους πίνακες των αναπληρωτών. Η απόφαση αυτή πάρθηκε, ενδεχομένως λόγω των καθυστερήσεων που θα προκαλούσε στην ανακοίνωση των πινάκων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας η πλήρης υπαγωγή του συστήματος πρόσλησης αναπληρωτών στο ΑΣΕΠ.

Το Υπουργείο Παιδείας στην αιτιολογική του έκθεση που συνοδεύει τη διάταξη επιχειρηματολογεί με τα εξής:

  1. Αναφέρει ότι είναι μια προσωρινή ρύθμιση που αφορά τις προσλήψεις των ετών 2017-2018 και 2018-2019 και είναι σύμφωνη με τη σχετική νομολογία του ΣτΕ (απόφαση ολομέλειας 527/2015 και απόφαση Γ Τμήματος 4303/2015 με επταμ. σύνθεση)
  2. Η προτεινόμενη ρύθμιση καθίσταται αναγκαία ενόψει και των ισχύοντων και για τα σχολικά έτης 2017-2018 και 2018-2019 περιορισμών διορισμών/προσλήψεων προσωπικού στο δημόσιο τομέα οι οποίοι υπαγορεύονται από εξαιρετικά σοβαρούς αι επιτακτικούς δημοσιονομικούς λόγους.
  3. Επίσης επικαλείται το δημόσιο συμφέρον. Χαρακτηριστικά αναφέρεται: του απολύτως επιτακτικού δημοσίου συμφέροντως να στελεχωθούν και λειτουργήσουν ομαλά και απρόσκοπτα οι σχολικές μονάδες με την έναρξη του σχολικού έτους χωρίς καμια καθυστέρηση.
  4. Τέλος γίνεται λόγος και για την αναγκαία προσαρμογή των πληροφοριακών συστημάτων ώστε να καλυφθούν οι ιδιαιτερότητες της ειδικής διαδικασίας ηλεκτρονικών αιτήσεων.
  5. Τέλος αναφέρεται ότι η αναγκαιότητα ενισχύεται και απο το γεγονός ότι οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατον κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών βάσει των πάγιων ισχυουσών διατάξεων.

Τροπολογία για τις προσλήψεις αναπληρωτών των δυο επόμενων ετών. Τι θα ισχύσει το 17-18 και 18-19

 

Ποιες είναι οι συνέπειες της ρύθμισης από την τροπολογία για τις προσλήψεις αναπληρωτών


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...