Home / Featured / Έξαλλοι οι γονείς μαθητών υποψηφίων στις Πανελλαδικές κατά του Γ.Γ. Γιάννη Παντή. Ζητάνε παρέμβαση Τσίπρα

Έξαλλοι οι γονείς μαθητών υποψηφίων στις Πανελλαδικές κατά του Γ.Γ. Γιάννη Παντή. Ζητάνε παρέμβαση Τσίπρα

Δημοσιεύτηκε: 7:34 μμ Μάρτιος 31st, 2017  


Για «προχειρότητα» και «εμπαιγμό» κατηγορεί το Υπουργείο Παιδείας, η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας, με αφορμή τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Γιάννη Παντή, σε τηλεοπτική εκπομπή, σχετικά με το εκ νέου άνοιγμα του συστήματος των μηχανογραφικών δελτίων.

«Στην απίστευτη προχειρότητα του Υπουργείου Παιδείας, απαντάμε ότι αυτό που οι γονείς ζητούν είναι να ανακληθεί άμεσα η αιφνιδιαστική – μόλις 2 μήνες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις – και άδικη απόφαση του υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, για τη βάναυση – και άνευ προηγουμένου – μείωση των θέσεων εισακτέων σε παραγωγικές σχολές υψηλής ζήτησης» αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή σε σχετική της ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο Γιάννης Παντής δήλωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα, το ΥΠΠΕΘ, να ανοίξει εκ νέου τα μηχανογραφικά δελτία προκειμένου οι μαθητές να δηλώσουν και πέμπτο μάθημα εξέτασης.

«Είναι νομίζουμε προφανές σε κάθε λογικό άνθρωπο ότι είναι αδύνατον ένας μαθητής να προετοιμαστεί επαρκώς σε πέμπτο μάθημα μέσα σε δύο μόλις μήνες. Στην ουσία η κίνηση που προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας είναι ένα πολιτικό τερτίπι και ένας τεράστιος εμπαιγμός στις δεκάδες χιλιάδων μαθητών που ετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές και διαπιστώνουν ότι κάποιοι κάνουν κινήσεις σκοπιμότητας στην πλάτη τους» συνεχίζει σε έντονο ύφος η ανακοίνωση, μέσω της οποίας μάλιστα οι γονείς καλούν τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα.

Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας, πάντως, υποστηρίζουν ότι ο γενικός γραμματέας δήλωσε ότι βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να ανοίξει εκ νέου το σύστημα των μηχανογραφικών και ουδέποτε αναφέρθηκε σε ειλημμένη απόφαση του υπουργείου. Μάλιστα, κάνουν λόγο για νομικά εμπόδια και τονίζουν ότι δεν είναι απλή υπόθεση που λύνεται με την έκδοση μιας εγκυκλίου.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΓΟΝΕΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΣΧΟΛΕΙΩΝ

31 / 3 / 2017

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ   κ. ΥΠΟΥΡΓΕ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ !!!  ΜΗΝ  ΠΑΙΖΕΤΕ  ΑΛΛΟ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΜΑΘΗΤΕΣ

ΠΟΥ  ΔΙΝΟΥΝ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στην εκπομπή «ΤΩΡΑ» της κας Ά. Μπουσδούκου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σήμερα 31/3/2017, o Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιάννης Παντής δήλωσε ότι τη Δευτέρα το Υπουργείο Παιδείας θα προβεί σε μία ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ για τα χρονικά κίνηση να ανοίξει εκ νέου τα μηχανογραφικά δελτία για να δηλώσουν οι μαθητές και 5ο μάθημα εξέτασης, καθώς «αυτό είναι που ζητούν οι γονείς».

Στην απίστευτη προχειρότητα του Υπουργείου Παιδείας, απαντάμε ότι αυτό που οι γονείς ζητούν είναι να ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ η αιφνιδιαστική – μόλις 2 μήνες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις – και άδικη απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για τη βάναυση – και άνευ προηγουμένου – μείωση των θέσεων εισακτέων σε παραγωγικές σχολές υψηλής ζήτησης.

Είναι νομίζουμε προφανές σε κάθε λογικό άνθρωπο ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ ένας μαθητής να προετοιμαστεί επαρκώς σε 5ο μάθημα μέσα σε 2 μόλις μήνες. Στην ουσία η κίνηση που προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας είναι ένα πολιτικό τερτίπι και ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ στις δεκάδες χιλιάδων μαθητών που ετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές και διαπιστώνουν ότι κάποιοι κάνουν κινήσεις σκοπιμότητας στην πλάτη τους.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει άμεσα και καταλυτικά προκειμένου να αναιρεθούν οι άστοχες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας, που δείχνουν τουλάχιστον ασέβεια στην αγωνία των μαθητών που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Contact persons :

Ιωακείμ Καλλιβρούσης – Πρόεδρος,   email : ioakim64@hotmail.gr

Ερασμία Παπαδοπούλου – email : era_papadopoulou@yahoo.gr

Η «Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας», (www.sylgonis.gr) αποτελείται από οργανωμένους Συλλόγους Γονέων 55 Ιδιωτικών Σχολείων και Επιτροπές Γονέων που εκπροσωπούν γονείς κι επιπλέον 91 Ιδιωτικών Σχολείων που δεν διαθέτουν Συλλόγους Γονέων από όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Στα Ιδιωτικά σχολεία όλης της χώρας φοιτούν συνολικά 85.000 μαθητές & μαθήτριες σε όλη την Ελλάδα και εκπροσωπούμε περίπου 170.000 γονείς.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...