Home / HEADER-NEWS / Δείτε τον νέο τρόπο υπολογισμού μορίων στις Πανελλαδικές ΕΠΑΛ

Δείτε τον νέο τρόπο υπολογισμού μορίων στις Πανελλαδικές ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκε: 9:19 πμ Μάρτιος 1st, 2017  


Σύμφωνα με την Αριθμ. Φ.151/27299/Α5/ (Τεύχος Β’ 545/22.02.2017 ΦΕΚ) Υπουργική Απόφαση: Πρόσβαση αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου κ.λπ. και τα άρθρα 12 και 15 η βαθμολόγηση και ο υπολογισμός των μορίων θα γίνεται ως εξής:

Βαθμολόγηση γραπτών δοκιμίων

Κάθε γραπτό βαθμολογείται από δύο βαθμολογητές και η βαθμολόγησή του γίνεται από τον καθένα από αυτούς στην εκατοντάβαθμη κλίμακα (0− 100), με ακέραιους μόνο αριθμούς και ο τελικός γραπτός βαθμός ανάγεται στην κλίμακα 0-20 και γράφεται ως δεκαδικός, όπου απαιτείται.

Συντελεστές βαρύτητας – Τρόπος υπολογισμού μορίων

1. Για τον προσδιορισμό του συνόλου των μορίων κάθε υποψήφιου/ας για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων του Τομέα αποφοίτησής τους καθώς και της Κοινής Ομάδας όπως αναφέρονται στο άρθρο 1 της παρούσας, οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων Γενικής παιδείας και ειδικότητας έχουν οριστεί βάσει του άρθρου 13 του ν. 4452/2017 (ΦΕΚ 17 Α’) ως εξής:

  • για το μάθημα των Μαθηματικών συντελεστής 1,5
  • για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας συντελεστής 1,5
  • για το α’ μάθημα ειδικότητας συντελεστής 3,5
  • για το β’ μάθημα ειδικότητας συντελεστής 3,5

Για το ειδικό μάθημα της ξένης γλώσσας ορίζεται συντελεστής 1.

Για τα ειδικά μαθήματα της «Αρμονίας» και του «Ελέγχου μουσικών ακουστικών ικανοτήτων» ορίζεται συντελεστής 2 για το μέσο όρο των βαθμών τους.

Για τα ειδικά μαθήματα του «Ελευθέρου Σχεδίου» και του «Γραμμικού Σχεδίου» ορίζεται συντελεστής 2 για το μέσο όρο των βαθμών τους.

Στις πρακτικές δοκιμασίες για την εισαγωγή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ορίζεται συντελεστής 2 για το μέσο όρο των βαθμών τους.

Για τον υπολογισμό του συνόλου των μορίων κάθε υποψήφιου/ας αθροίζονται τα γινόμενα του βαθμού κάθε μαθήματος που προκύπτει με τον αντίστοιχο συντελεστή και στη συνέχεια το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται με το 100. Αν στη συνολική βαθμολογία προκύπτει και δεκαδικό μέρος γίνεται στρογγυλοποίηση στην πλησιέστερη ακέραιη μονάδα ως ακολούθως: Αν το δεκαδικό μέρος είναι μικρότερο της μισής ακέραιης μονάδας (0,5) παραλείπεται. Αν το δεκαδικό μέρος είναι ίσο ή μεγαλύτερο της μισής ακέραιης μονάδας (0,5) τότε η συνολική βαθμολογία στρογγυλοποιείται στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα.

Δηλαδή (όπως σημειώνει και ο Δημήτρης Καλοδήμος, Υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Λαμίας, σε σχετικό άρθρο του) με το νέο τρόπο υπολογισμού των μορίων το μέγιστο των συνολικών μορίων που μπορεί να συγκεντρώσει ο διαγωνιζόμενος των Πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ (χωρίς ειδικό μάθημα) θα είναι το 20.000 και όχι το 2.000 που ήταν μέχρι πέρσι.

compass

Σπύρος Παπαχαρίσης

Υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Φλώρινας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...