Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 24/02/2021, 22:30


Home / HEADER-NEWS / Διπλασιάστηκαν οι «αιώνιοι φοιτητές» μέσα σε 10 χρόνια

Διπλασιάστηκαν οι «αιώνιοι φοιτητές» μέσα σε 10 χρόνια

Δημοσιεύτηκε: 12:36 μμ Μάρτιος 1st, 2017  


Διπλασιάστηκαν οι αιώνιοι φοιτητές σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας ενώ όπως προκύπτει μόνο ένας στους δέκα φοιτητές μεταναστεύουν σε άλλη χώρα αφού πάρουν πτυχίο, ενώ η επαγγελματική αποκατάσταση μετά την απόκτηση του πτυχίου είναι πλέον σχεδόν ανύπαρκτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας το 2003 είχαν καταγραφεί 163.037 «αιώνιοι» φοιτητές, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός το 2014 ήταν 328.742. Μάλιστα, το πρόβλημα με τους φοιτητές που δεν ολοκληρώνουν τις σπουδές τους φαίνεται να υπάρχει πριν την απόφαση της κυβέρνησης να αναιρέσει την διάταξη διαγραφής φοιτητών που είχαν θεσπίσει προηγούμενες κυβερνήσεις.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Βασικότερες αιτίες που δεν ολοκληρώνουν τις σπουδές τους οι φοιτητές είναι η οικονομική κατάσταση, τα προβλήματα διαχείρισης των πανεπιστημίων, η δομή και η ποιότητα διδασκαλίας αλλά και οι ιδιαίτερες συνθήκες κάθε πανεπιστημίου, όπως για παράδειγμα η απόσταση. Οι φοιτητές κυρίως μέσα στην τελευταία πενταετία αφήνουν τις σπουδές τους για να πιάσουν δουλειά και να συνεισφέρουν σε πολλές περιπτώσεις στο εισόδημα της οικογένειας τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ν. Κεραμέως: Το ψηφιακό άλμα στα σχολεία βοηθά στο να μη χάνεται καμία ώρα μαθήματος

Οι νέοι φοιτητές αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής τους, καθώς οι απαιτήσεις είναι πολύ περισσότερες από εκείνες του λυκείου, ενώ μπορεί να καλούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα που δεν έχουν προηγουμένως διδαχθεί επαρκώς.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και ...