Home / Featured / Διπλασιασμός μορίων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που έχουν υπηρετήσει σε δυσπρόσιτες περιοχές

Διπλασιασμός μορίων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που έχουν υπηρετήσει σε δυσπρόσιτες περιοχές

Δημοσιεύτηκε: 7:52 μμ Μάρτιος 9th, 2017  


Σύλλογος Εκπ/κων                                                             

Α/θμιας Εκπ/σης Σητείας «ο Μύσων»

Ανδρέα Παπανδρέου

Τηλ. 6976970367

e-mail: sepes.myson@gmail.com

Διπλασιασμός μορίων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που έχουν υπηρετήσει σε δυσπρόσιτες περιοχές

Το 2014 εξεδόθη από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής η  υπουργική απόφαση με αριθμ. 128005/Δ2/8-8-2014 (AΔΑ:ΩΜ2Σ9-75Θ)-(ΦΕΚ 2217/13-8-2014 τ.Β’)  με θέμα: «Ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στις δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης». Στις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 2 της προαναφερόμενης Ρυθμιστικής Υπουργικής Απόφασης ορίζεται ότι: «Στους πίνακες κατάταξης Νηπιαγωγών ΕΑΕ και Δασκάλων ΕΑΕ προηγούνται οι εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, αντίστοιχα, κατατασσόμενοι μόνο βάσει της προϋπηρεσίας.» Δεν γίνεται, ούτε μία αναφορά στον διπλασιασμό των μορίων από τις δυσπρόσιτες περιοχές.

Ως αποτέλεσμα, η προυπηρεσία των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγήςκλάδων (ΠΕ61 και ΠΕ71)  που αποκτήθηκε υπηρετώντας σε δυσπρόσιτες περιοχές ΔΕΝ διαπλασιάζεται για την κατάταξή τους στους πίνακες αναπληρωτών. Την ίδια στιγμή που τα μόρια των συνάδερφων αναπληρωτών (δάσκαλων και καθηγητών) που υπηρέτησαν τις ίδιες χρονιές στις ίδιες  δυσπρόσιτες περιοχές  διπλασιάζονται κανονικά , σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 9 του Ν.3391/2005 (ΦΕΚ 240/4-10-2005 τ.Α΄) .

Υπενθυμίζουμε :

Μέχρι το 2014 η προυπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτα διπλασιαζόταν.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2α του άρθρου 28 του Ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193/17-9-2013 τ.Α΄) ορίζεται ότι : «2.α. Τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση για τις προσλήψεις, τους διορισμούς, τις μεταθέσεις, τις αποσπάσεις και τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και για τους τομείς, τις ειδικότητες, τους κλάδους τις αναθέσεις μαθημάτων, τους υπεύθυνους εργαστηρίων, την πρακτική άσκηση, τους σχολικούς συνεταιρισμούς, τα προγράμματα σπουδών και τα ωρολόγια προγράμματα στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, ισχύουν από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου και για την Ειδική Αγωγή.»

Σύμφωνα με την υπ. Αριθμ. 2096/2000 απόφαση του Συμβουλείου της Επικρατείας, σχετικής με την καθιέρωση ελάχιστου αναστήματος ως προυπόθεση για την κατάταξη στο Πυροσβεστικό Σώμα υποψηφίων :…στο άρθρο 4 παρ 1 του Συντάγματος ορίζεται ότι : “  Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου”. Με τη διάταξη αυτή καθιερώνεται νομικός κανόνας, ο οποίος επιβάλλει την ομοιόμορφη μεταχείριση των προσώπων που βρίσκονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες και ο οποίος δεσμεύει τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας και ειδικότερα τόσο τον κοινό νομοθέτη κατά την ενάσκηση της λειτουργίας που αναθέτουν σε αυτόν οι οικείες συνταγματικές διατάξεις όσο και την Διοίκηση, όταν προβαίνει σε ρυθμίσεις ή λαμβάνει μέτρα που έχουν κανονιστικό χαρακτήρα. Η παραβίαση του νομικού αυτού κανόνα ελέγχεται από τα δικαστήρια μέσα στον κύκλο της δικαιοδοσίας τους, ώστε να διασφαλίζεται η πραγμάτωση του Κράτους Δικαίου και η επί ίσοις όροις ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του καθενός.

 

Ζητάμε:

 

Να εκδοθεί άμεσα υπουργική απόφαση που να αναγνωρίζει τον διπλασιασμό των μορίων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής (ΠΕ 71), όπως συμβαίνει και στους υπόλοιπους κλάδους των εκπαιδευτικών.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                          Η Γεν. Γραμματέας

 

 

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                                  Σαντιμπαντάκη Ελένη

 


 

Ένα σχόλιο

  1. Μία διευκρίνηση, τα μόρια τους θα διπλασιάζονται και στον πίνακα αναπληρωτών γενικής? Στον δικό τους πίνακα ας διπλασιάζονται… Γιατί εμείς της γενικής νιώθουμε και λίγο κορόιδα!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...