Home / Featured / Διευκρινίσεις για την εγγραφή υποψηφίων αναπληρωτών – ωρομισθίων 2017-18

Διευκρινίσεις για την εγγραφή υποψηφίων αναπληρωτών – ωρομισθίων 2017-18

Δημοσιεύτηκε: 8:37 μμ Μάρτιος 28th, 2017  


Ηλεκτρονική εγγραφή των υποψηφίων αναπληρωτών-ωρομισθίων εκπαιδευτικών σχ. έτους 2017-2018

Σε συνέχεια του από 22-03-2017 Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι είναι διαθέσιμη η συμπλήρωση/διόρθωση συγκεκριμένων πεδίων του ηλεκτρονικού φακέλου του εκπ/κού καθώς και η εγγραφή νέων χρηστών για την απόκτηση ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ο.Π.ΣΥ.Δ..

Επισημαίνεται ότι για τη διαδικασία εγγραφής απαιτείται προσωπικός λογαριασμός πρόσβασης στο TAXISNET. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έχει προσωπικούς κωδικούς TAXISNET θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την έκδοσή τους. Δείτε και το

Κατόπιν της εγγραφής τους στο Ο.Π.ΣΥ.Δ. οι νέοι χρήστες οφείλουν να προσέλθουν σε μία Δ/νση Εκπ/σης (αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) με το δελτίο ταυτότητας/διαβατήριό τους προκειμένου να υποβάλουν (κατά προτίμηση σε ηλεκτρονική μορφή) τα απαραίτητα κατά περίπτωση πιστοποιητικά που αναφέρονται στην ενότητα που ακολουθεί. Επισημαίνεται ότι οι εκπ/κοί κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων, ΠΕ60-Νηπιαγωγών, ΠΕ71-Δασκάλων ΕΑΕ και ΠΕ61-Νηπιαγωγών ΕΑΕ προσέρχονται υποχρεωτικά σε Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης ενώ οι εκπ/κοί των λοιπών κλάδων προσέρχονται υποχρεωτικά σε Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

(α) Δικαιολογητικά ένταξης σε εκπαιδευτικό κλάδο,

(β) Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, εφόσον κατέχουν, για τους κλάδους για τους οποίους απαιτείται, και

(γ) Διδακτορικός ή/και Μεταπτυχιακός Τίτλος στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ή στην Σχολική Ψυχολογία.

Παραρτήματα επί της παρούσας διαδικασίας.

Οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται για τη γενικότερη εξέλιξη της διαδικασίας συμπλήρωσης ηλεκτρονικού φακέλου με ανακοινώσεις που θα αναρτώνται στην παρούσα ιστοσελίδα.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΠΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας επισημαίνονται τα κάτωθι, αναφορικά με τα προς καταχώριση στην παρούσα φάση πεδία:

1. Η καταχώριση τίτλων σπουδών (στην καρτέλα «Σπουδές/Προσόντα«) και Μεταπτυχιακών/Διδακτορικών τίτλων Ειδικής Αγωγής ή Σχολικής Ψυχολογίας (στην καρτέλα «Προσόντα Ειδικής Αγωγής«) γίνεται αποκλειστικά από τις Υπηρεσίες σας (ήτοι χωρίς τη δυνατότητα απομακρυσμένης σχετικής καταχώρισης από την πλευρά του υποψηφίου), κατόπιν προσκόμισης των κατά περίπτωση απαραίτητων δικαιολογητικών.

2. Η καταχώριση των πεδίου «Ιθαγένεια» (και «Ημερομηνία Ιθαγένειας«) (στην υποενότητα «Προσωπικά» της καρτέλας «Προσωπικά Στοιχεία«) και των πεδίων «Ελληνομάθεια«, «Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας«, «Παιδαγωγική Κατάρτιση» και «Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης» (στην υποενότητα «Λοιπά στοιχεία» της καρτέλας «Προσωπικά Στοιχεία«) γίνεται αποκλειστικά από τις Υπηρεσίες σας, κατόπιν προσκόμισης των κατά περίπτωση απαραίτητων δικαιολογητικών. Σημειώνεται ότι τα τρια πρώτα εκ των τεσσάρων στοιχείων της υποενότητας «Λοιπά στοιχεία» ενδέχεται να συμπληρώνονται αυτόματα από το ΟΠΣΥΔ, κατόπιν καταχώρισης του βασικού τίτλου σπουδών από πλευράς σας, οπότε δεν απαιτείται κάποια άλλη ενέργεια.

3.  Μολονότι τα υπόλοιπα πεδία της καρτέλας «Προσωπικά Στοιχεία» (π.χ. «Μητρώνυμο«, «Φύλο«, «Τύπος Ταυτότητας«, «ΑΔΤ«, «Ημερομηνία Γέννησης» κ.τ.λ.) δύναται να καταχωρίζονται απευθείας από τον υποψήφιο παρακαλείσθε όπως ελέγχετε τα καταχωρισμένα στοιχεία (βάσει του δελτίου ταυτότητας/διαβατηρίου που σας προσκομίζουν για την ταυτοποίησή τους), προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο λανθασμένης καταχώρισης από πλευράς τους και υποβολής μεταγενέστερου αιτήματος για την τροποποίησή τους.

4. Όλα τα προσκομισθέντα/υποβληθέντα δικαιολογητικά που αφορούν στην παρούσα διαδικασία (πτυχία, βεβαιώσεις ΔΟΑΤΑΠ κτλ) διατηρούνται σε ηλεκτρονική μορφή στην Υπηρεσία σας για ενδεχόμενη μελλοντική αποστολή τους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στις αρμόδιες υπηρεσίες. [Επί του θέματος θα ακολουθήσουν νεότερες οδηγίες.]

ΟΠΣΥΔ – Ξεκινά η διαδικασία εγγραφών για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς 2017-18 (Φάκελος εκπαιδευτικού, δικαιολογητικά)


 

Ένα σχόλιο

  1. Ο γνωστος ψευτης που εγραψε αυτην την επιστολη εκ μερους του υπουργειου προσπαθει ανεπιτυχως να κανει το ασπρο μαυρο. Σε λιγο θα μας πει οτι αναβαθμιζονται κιολας οι πε71. Μπολικος σανος για τα προβατα που θα ψηφισουν αυριο την τροπολογια. Αποτελει βιασμο της λογικης το να εξισωνονται τετραετεις σπουδες προπτυχιακου επιπεδου ειδικης αγωγης με μεταπτυχιακα της βουλγαριας ιταλιας… Μπε…..

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ένταξη του μαθήματος της κολύμβησης στο ΕΣΠΑ

Εγκρίθηκε από την Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως και την αρμόδια Υφυπουργό κ. ...