Home / HEADER-NEWS / Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών μπροστά από τη Βουλή

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών μπροστά από τη Βουλή

Δημοσιεύτηκε: 4:05 μμ Μάρτιος 29th, 2017  


Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα κορυφωθούν την Τετάρτη 5 Απριλίου με συγκέντρωση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ μπροστά από τη Βουλή

Με σύνθημα τους μόνιμους διορισμούς, εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση μπροστά από τη Βουλή. Διαμαρτύρονται για την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που αφορά τις προσλήψεις των αναπληρωτών κάνοντας λόγο για «ομολογία αδιοριστίας» καθώς και για τις αλλαγές που αφορούν τους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ «η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλει μηδενικούς διορισμούς για την εκπαίδευση τα έτη 2017-2018 και 2018-2019». Επιπλέον, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς η τροπολογία αυτή «εξισώνει, ουσιαστικά, τον βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή αφού δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ».

Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα κορυφωθούν την Τετάρτη 5 Απριλίου με συγκέντρωση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ μπροστά από τη Βουλή.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...