Home / Featured / Δεν λήφθηκαν υπόψιν οι διαμαρτυρίες για την προκήρυξη 1Κ/2017 του ΑΣΕΠ

Δεν λήφθηκαν υπόψιν οι διαμαρτυρίες για την προκήρυξη 1Κ/2017 του ΑΣΕΠ

Δημοσιεύτηκε: 9:25 μμ Μάρτιος 21st, 2017  


Λογικά ερωτηματικά δημιουργούν τα κριτήρια ειδικοτήτων που προβλέπει η προκήρυξη 1Κ/2017 και εξέδωσε το ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις στα δικαστήρια της χώρας και αφορούν ειδικότητες γραμματέων Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Η προκήρυξη 1Κ/2017 του ΑΣΕΠ η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες αυτής χώρας να διεκδικήσουν μία θέση Γραμματέα Π.Ε. στα Δικαστήρια της χώρας δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 23/01/2017.

Μετά από διαμαρτυρίες κάποιων ειδικοτήτων ανακλήθηκε και δημοσιεύτηκε ξανά στις 03/03/2017 με νέες προσθήκες διάφορων ειδικοτήτων όπως φιλόλογοι, θεατρολόγοι, μουσικοί κλπ

Στην συγκεκριμένη προκήρυξη όμως αποκλείονται συγκεκριμένες ειδικότητες δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα αφού για παράδειγμα αποκλείονται οι εκπαιδευτικοί ενώ συμπεριλαμβάνονται στη λίστα άλλες όχι και τόσο σχετικές ειδικότητες.

Οι θέσεις αυτές είναι θέσεις που παραπέμπουν σε εργασία γραφείου η οποία δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και μπορούν να υποστηριχθούν από όλες τις ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην λίστα των απαιτούμενων πτυχίων. Αυτό που δεν δημιουργεί ερωτηματικά είναι τα κριτήρια με τα οποία κάποιες ειδικότητες συμπεριλήφθηκαν και κάποιες αποκλείστηκαν και για παράδειγμα πως είναι σε θέση να διεκπεραιώσει μία δουλειά γραφείου ένας θεατρολόγος και ένας μουσικός και δεν μπορεί ένας δάσκαλος .

Έγγραφες διαμαρτυρίες για το θέμα έχει αποστείλει τόσο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας όσο και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου και δεν λήφθηκαν υπόψιν αφού η προκήρυξη εκδόθηκε χωρίς εν τέλει να συμπεριλαμβάνει τις συγκεκριμένες ειδικότητες.

Το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να ελέγξει αν παραβιάζονται οι αρχές της ισονομίας και να επανεξεταστούν οι αποδεκτές ειδικότητες αν και η προκήρυξη ήδη έχει εκδοθεί και οι αιτήσεις ξεκίνησαν μόλις χθες.

Πως είναι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις 404 θέσεις στα δικαστήρια που αφορούν και εκπαιδευτικούς

dikaiologitika.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...