Κυριακή, 25/07/2021, 12:16


Home / HEADER-NEWS / Άνιση αντιμετώπιση πτυχιούχων θεολογίας για το διαγωνισμό 404 θέσεων στα δικαστήρια

Άνιση αντιμετώπιση πτυχιούχων θεολογίας για το διαγωνισμό 404 θέσεων στα δικαστήρια

Δημοσιεύτηκε: 5:09 μμ Μάρτιος 9th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Μετά τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας με την οποία διαμαρτυρήθηκε για τον αποκλεισμό των ΠΕ60/61, ΠΕ70/71 από το διαγωνισμό ΠΕ Γραμματέων στα δικαστήρια και η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων κάνει λόγο για άνιση αντιμετώπιση των πτυχιούχων της Θεολογίας με ανακοίνωσή της – επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης που αναρτήθηκε στη σελίδα της. Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

«Μετά την επανάληψη της Προκήρυξης του ΑΣΕΠ 1Κ/2017 (ΦΕΚ 10/03-03-2017, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων τεσσάρων (404) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας), ζητούμε να πληροφορηθούμε τον λόγο για τον οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται οι πτυχιούχοι των Θεολογικών Σχολών της πατρίδας μας: α) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), και β) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Επισημαίνουμε ότι, στην εν λόγω προκήρυξη κατόπιν ανακλήσεώς της συμπεριελήφθησαν πτυχία θεωρητικών και ανθρωπιστικών σπουδών (Ελληνικής Φιλολογίας, Ξενόγλωσσων Φιλολογιών καθώς και Τουρκικών Σπουδών), εκτός από της Θεολογικής Επιστήμης που είναι κατ’ εξοχήν ανθρωπιστική και κοινωνική.

Ζητούμε την άμεση ανάκληση της ανωτέρω προκήρυξης και την συμπερίληψη και των Πτυχιούχων Θεολογίας στα πλαίσια της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των Ελλήνων πολιτών (άρθ. 4 του Συντάγματος).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Σπαλιώρας»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις ...