Τελευταία Νέα

Thursday, 05/24/18, 11:25Οι αλλαγές στο Λύκειο δεν θα ξεκινήσουν από τις Πανελλαδικές αν και έχουμε το πιο καταπιεστικό σύστημα

Δημοσιεύτηκε:

1:54 μμ Μάρτιος 20th, 2017

O υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στον Flash  96 και στην εκπομπή του Πάνου Κολιοπάνου και της Νικολ Λειβαδάρη μεταξύ άλλων σημείωσε πως  «Οι αλλαγές στο Λύκειο θα ξεκινήσουν από την αναβάθμιση των δυο τελευταίων τάξεων και μετά θα περάσουμε στις Πανελλαδικές εξετάσεις, σε βάθος χρόνου 3 έως 5 ετών».

Ο Κώστας Γαβρόγλου τόνισε επιπροσθέτως πως «Στόχος μας δεν είναι να αντιπαρατεθούμε με τα φροντιστήρια και τους εργαζόμενους σε αυτά, αλλά δεν μπορούν τα υποκαθιστούν τη δημόσια Παιδεία. Είναι ένα τρελό σύστημα»

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ισχύον σύστημα της αποστήθισης το οποίο όπως χαρακτηριστικά τόνισε  αφαιρεί τη χαρά της ζωής για 2 χρόνια από τα παιδιά, και η παραπαιδεία έχει καταβροχθίσει το Λύκειο.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της αξιολόγησης, ο κ.Γαβρόγλου, τόνισε ότι «είμαστε σε καλή πορεία». «Ελπίζουμε να κλείσει σύντομα», είπε, διαψεύδοντας τα περί εκλογών.

«Επιθυμία μας είναι να αποδραματοποιήσουμε τις εξετάσεις και όλο το εκπαιδευτικό έργο να γίνεται μέσα στο σχολείο» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε ερώτηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, που του έθεσε ο πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του Γυμνασίου Αμυνταίου, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο περιοδείας του στον νομό Φλώρινας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  200 εκ. ευρώ ο ετήσιος τζίρος της προσχολικής αγωγής. Χωρίς Voucher οι 184 Δήμοι της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής

«Έχουμε το πιο καταπιεστικό εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα, το οποίο σας διαβεβαιώνω ότι θα το αλλάξουμε και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φτιάξουμε κάτι καλύτερο» είπε ο υπουργός.

Πως θα γίνει η εισαγωγή υποψηφίων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ από το 2018

flash 96 / ΑΝΑ ΜΠΕ

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό στη Διασφάλιση Ποιότητας αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Πανεπιστήμιο FREDERICK. Το κοντινό μεγάλο σου βήμα

Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό στη Διασφάλιση Ποιότητας αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Πανεπιστήμιο FREDERICK. ...

Μοιράσου!