Home / Featured / Άδικος αποκλεισμός αποφοίτων προγραμμάτων «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» και «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό»

Άδικος αποκλεισμός αποφοίτων προγραμμάτων «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» και «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό»

Δημοσιεύτηκε: 6:51 μμ Μάρτιος 24th, 2017  


Ο αποκλεισμός των αποφοίτων των προγραμμάτων του ΕΑΠ «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» και «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» από την προκήρυξη των 404 θέσεων για τους γραμματείς στα Δικαστήρια, οδήγησε το ΕΑΠ στο να ζητήσει με επιστολή προς το ΑΣΕΠ που κοινοποιήθηκε στους Υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης στην άμεση συμπλήρωση των αποδεκτών τίτλων σπουδών.  

Στην επιστολή αναφέρεται ότι οι πιο πάνω τίτλοι εμπίπτουν στο αντικείμενο της προκήρυξης και θα πρέπει να συμπεριληφθούν.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΑΠ ΣΤΟ ΑΣΕΠ

Μετά το σχετικό ερώτημα-επιστολή η Διοικούσα Επιτροπή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σχετικά με την εύλογη διαμαρτυρία του συλλόγου αποφοίτων του ΕΑΠ που αφορά τη προκήρυξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αριθμό 1Κ/2017/28-2-2017 η  Διοικούσα Επιτροπή του Ε.Α.Π. επιθυμεί να κάνει γνωστά τα εξής :

Μόλις  έγινε γνωστή η σχετική προκήρυξη και ο αποκλεισμός απ’ αυτήν των αποφοίτων του Ε.Α.Π. , απεστάλη η συνημμένη επιστολή με αρ. πρωτ. 113/ 1-3-2017 από τη  Διοικούσα Επιτροπή του Ε.Α.Π. στο Α.Σ.Ε.Π.. Η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε στα Υπουργεία Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συγχρόνως ενημερώθηκαν και οι αρμόδιοι ανώτεροι υπάλληλοι του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σε κάθε περίπτωση η Διοικούσα Επιτροπή όπως άλλωστε προκύπτει και από το περιεχόμενο της επιστολής θεωρεί άδικο τον αποκλεισμό των αποφοίτων του Ιδρύματος από την ως άνω προκήρυξη.

Είναι αυτονόητο ότι η Διοικούσα Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον η αδικία αυτή σε βάρος των αποφοίτων του.

Η Διοικούσα Επιτροπή του

Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

 

 


 

3 Σχόλια

  1. Ασε ρε που ειναι και αδικοι. Ατομα που τελειωσαν σχολες της πλακας με 9 να τρωνε θεσεις απο ΠΕ04 που τους βγηκε η πιστη….

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...