Home / HEADER-NEWS / Συζητήσιμος ο υπουργός για τις Επαναληπτικές Πανελλαδικές αλλά…

Συζητήσιμος ο υπουργός για τις Επαναληπτικές Πανελλαδικές αλλά…

Δημοσιεύτηκε: 9:13 πμ Φεβρουάριος 10th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Διατεθειμένος να συζητήσει το θέμα των επαναληπτικών πανελλαδικών φαίνεται ο υπουργός Παιδείας μέσα από την χθεσινή του τοποθέτηση σε τροπολογία του ΠΑΣΟΚ αν και ο υπουργός έκανε λόγο και για τεχνικές δυσκολίες μεταξύ των άλλων:

Επίσης, έχετε καταθέσει και μια άλλη τροπολογία και θέλω να είναι σαφές το πρόβλημα σχετικά με αυτήν.

Αυτή, λοιπόν, έχει σχέση με τις επαναληπτικές εξετάσεις των παιδιών που αρρωσταίνουν στη διάρκεια των εξετάσεων. Εδώ υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Όντως υπάρχουν παιδιά που αρρωσταίνουν. Όμως, υπάρχουν και παιδιά που εκμεταλλεύονται αυτήν τη δυνατότητα. Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Πέρυσι έγιναν επαναληπτικές εξετάσεις για όλα τα μαθήματα. Ο αριθμός ήταν τεράστιος! Και σε πολλά από αυτά τα μαθήματα δεν εμφανίστηκε κανένας!

Τώρα θα μου πείτε «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά;».

Έχετε απόλυτο δίκιο. Ξέρετε όμως, κάτι;

Αυτό που λέτε εσείς εδώ, έχει και ένα άλλο μικρό παιδαγωγικό πρόβλημα, το οποίο είναι το εξής:

Λέτε να εξεταστούν μόνο στα μαθήματα στα οποία αρρώστησαν.

 

Καταλαβαίνετε πού αναφέρομαι, δεν αναφέρομαι στα παιδιά τα οποία εντίμως έχουν αρρωστήσει. Γιατί το λέω όλο αυτό; Γιατί υπάρχει και ένα θέμα νομικό, ισονομίας, πέρα από το τεχνικό, τον Ιούλιο κ.λπ. Λέω, λοιπόν, έτσι όπως είναι, κατά τη γνώμη μου, είναι διατυπωμένο πολύ αδύνατο.

Να πούμε το εξής: Το θέμα των επαναληπτικών εξετάσεων αποτελεί ένα πρόβλημα που θέλει λύση, με τα πιστοποιητικά που λέτε από τα νοσοκομεία, γιατί προφανώς πρέπει να προστατευθούν αυτοί που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Τεχνικά παρουσιάζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Προτείνω, λοιπόν, να υπάρξει μια διακομματική επιτροπή που θα λύσει αυτό το πρόβλημα, γιατί έτσι όπως είναι επιμένω ότι είναι αδύνατο και παιδαγωγικά και νομικά. Αλλά με αφορμή τη δική σας πρόταση να προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο, αλλιώτικα θα την απορρίψω και είναι και κρίμα να την απορρίψω.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Θα ήθελα τον λόγο, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Αν συμφωνεί ο κύριος Υπουργός.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων): Παρακαλώ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Με την άδεια του Υπουργού, αν προστεθεί στο τέλος το εξής: «με υπουργική απόφαση, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή του άρθρου αυτού» σβήνετε και από πάνω ό,τι θεωρείτε περιττό και προσθέτετε αυτό από κάτω και νομίζω ότι θα είναι πλήρες. «Με υπουργική απόφαση του Υπουργού Παιδείας καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή του άρθρου αυτού».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων): Θα σας πω ότι το να σβήσω και να βάλω είναι μια άλλη τροπολογία.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Νομοτεχνική βελτίωση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων): Ωραία, να τη δούμε μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, αν θέλετε.

Άρα, απορρίπτεται τώρα ως έχει. Να την κάνουμε στο τέλος.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Έχω την εντύπωση ότι όσον αφορά τους λόγους ασθενείας που αναφέρατε, δηλαδή εάν το παιδί νοσηλευθεί σε δημόσιο νοσοκομείο και έχει βεβαίωση περί του ότι δεν μπορούσε να έρθει στις εξετάσεις γιατί έπασχε από το τάδε νόσημα και δεν μπορούσε να έρθει, νομίζω ότι μπορείτε να το δεχτείτε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε, έχετε δίκιο. Και μάλιστα για να είμαι και δίκαιος, οι όρους διαπίστωσης του νοσήματος που βάζει η τροπολογία, είναι σωστοί, δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό. Το θέμα είναι το τεχνικό πρόβλημα, διότι, κοιτάξτε, πρέπει να γίνουν εξετάσεις για όλα τα μαθήματα. Άρα, ουσιαστικά όλος ο Ιούλιος.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με υπουργική απόφαση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων): Η υπουργική απόφαση είναι το εύκολο, γιατί το πετάτε από πάνω σας, γι’ αυτό εγώ λέω μία διακομματική επιτροπή. Το κρατάμε και μέχρι το τέλος της συνεδρίασης να βρούμε μία…

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα τον λόγο.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...