Home / HEADER-NEWS / Συντονιστική Επιτροπή Μεταταγμένων: Επισημάνσεις για πόρισμα Ε.Δ.Δ. και χαιρετισμός ψηφίσματος σωματείου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Συντονιστική Επιτροπή Μεταταγμένων: Επισημάνσεις για πόρισμα Ε.Δ.Δ. και χαιρετισμός ψηφίσματος σωματείου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Δημοσιεύτηκε: 11:41 μμ Φεβρουάριος 4th, 2017  


Συνάδελφοι,

Επειδή πολλή κουβέντα γίνεται και πάλι τελευταία για το πόρισμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τις υποχρεωτικές μετατάξεις, σκόπιμο είναι να μπουν κάποια πράγματα στη σωστή τους βάση και να γίνουν κάποιες επισημάνσεις, δεδομένου ότι εκφράζονται πολλές ανησυχίες και πολλά αβάσιμα συμπεράσματα από πολλές πλευρές που εμπλέκονται στις υποχρεωτικές μετατάξεις:

  1. Όσων αφορούν την δίκη στο ΣτΕ, το εν λόγω πόρισμα δεν θα αποτελέσει κριτήριο για την δικανική κρίση (την τελική απόφαση).
  2. Το περιεχόμενό του είναι γνωστό από τον Μάρτιο του 2016, προκλήθηκε από καταγγελίες θιγομένων και η δημοσιοποίησή του την δεδομένη χρονική στιγμή ενόψει της δίκης στο ΣτΕ, γίνεται μόνο και μόνο για λόγους εντυπώσεων.
  3. Αφορά μόνο την διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων και τον τρόπο υλοποίησής τους και όχι την συνταγματικότητα του νόμου η οποία αυτή και μόνο αυτή θα κριθεί στο δικαστήριο.
  4. Αποτελεί μία εισήγηση προς την διοίκηση που δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.
  5. Η τυχόν υποτιθέμενη αποδοχή της εισήγησης του πορίσματος από τη διοίκηση , αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι αυτό είναι πια νομικά αδύνατον (παρέλευση διετίας), δεν σημαίνει αυτόματα ότι με την ανάκληση των μετατάξεων θα υποχρεωθεί το υπουργείο να διενεργήσει μαζικές μεταθέσεις.
  6. Τελευταίο και σημαντικότερο: Το πόρισμα αυτό αφορά από υπηρεσιακή άποψη μόνο τους πρώην εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που μετατάχθηκαν, όσοι δε εξ αυτών θεώρησαν ότι θίγονται από τον τρόπο που εφαρμόστηκε ο νόμος, προσέφυγαν στα αρμόδια δικαστήρια, τα οποία εφάρμοσαν αυθεντικά και πάντοτε εντός της νομιμότητας τον νόμο των μετατάξεων. Επομένως όλες οι αδικίες που αφορούν όχι στην τυπική εφαρμογή του νόμου άλλα στην ουσιαστική εφαρμογή αυτού, που αφορά στην υπηρεσιακή κατάσταση των πρώην εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας, έχουν αρθεί με δικαστική κρίση και μάλιστα με την ισχύ και το κύρος ανώτερου διοικητικού δικαστηρίου, όπως το Διοικητικό Εφετείο. Οι προϋπάρχοντες εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν είναι τα θύματα του τρόπου εφαρμογής του νόμου των μετατάξεων, ούτως ώστε να νομιμοποιούνται και να καπηλεύονται τη θέση των αδικουμένων από τον, το σημειώνουμε μετ΄ επιτάσεως, τρόπο πάντα, εφαρμογής του νόμου των μετατάξεων.

Πιο ξεκάθαρα: το πόρισμα διαπιστώνει κακή εφαρμογή του νόμου των μετατάξεων και μπορεί να χρησιμοποιείται από τους πρώην εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας προς επίρρωση των ισχυρισμών τους στις δικαστικές τους υποθέσεις με άλλους μεταταγμένους συναδέλφους τους.

Αυτά εν ολίγοις και επιγραμματικά, διότι εάν υπεισέλθουμε σε λεπτομερειακό σχολιασμό του πορίσματος, θα προκαλέσουμε ανούσιες και αχρείαστες αντιδράσεις που θα απομακρύνουν από τον κοινό στόχο.

Έχοντας υπόψην μας όλα τα παραπάνω, θα προτείναμε σε όσους ακόμα ανεμίζουν το πόρισμα αυτό δεικτικά ενώπιόν μας, να πάψουν να το κάνουν διότι, μόνο διχόνοια  και μίσος σπέρνουν, αλλά εν τέλει δεν τους βοηθά και πουθενά.

Για μία ακόμη φορά, έχοντας επιπλέον υπόψην και το ψήφισμα πρωτοβάθμιου σωματείου Θεσσαλονίκης ¨ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ¨, καλούμε και πάλι όλους τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου και της συνεννόησης και αφού αφήσουμε στην άκρη κάποια ζητήματα τα οποία μας χωρίζουν και χρειάζεται ακόμα δουλειά να αμβλυνθούν, να τονίσουμε όσα μας ενώνουν και να ζητήσουμε όλοι μαζί να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Αισθανόμαστε τέλος την ανάγκη και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σχολιάσουμε το γεγονός ότι αυτήν ειδικά την χρονική στιγμή και μετά την ενωτική τοποθέτηση του προέδρου της ΔΟΕ ενώπιον της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, εν πολλοίς αποτέλεσμα και προϊόν του ενωτικού καλέσματος και αιτήματός μας προς τη ΔΟΕ, ένα τόσο σημαντικό πρωτοβάθμιο σωματείο, που έχει να επιδείξει σημαντικότατη και πολύπλευρη συνδικαλιστική δράση στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το σωματείο ¨ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ¨ της Θεσσαλονίκης, διαισθανόμενο ότι τώρα είναι η ευκαιρία να διαδραματίσει ενωτικό ρόλο και να συμβάλλει για την ομόνοια στο χώρο των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δημοσίευσε το ψήφισμά του.

(Τοποθέτηση προέδρου ΔΟΕ δείτε

https://xenesglosses.eu/ 2017/01/ mathimatika-gimnasiou-didaskonte-sto-dimotiko-prosechos-exisosis-sto-nipiagogio/ )

Τονίζοντας τον ενωτικό χαρακτήρα του ψηφίσματος και αφήνοντας προς το παρόν, κατά μέρος, με αστερίσκους, κάποια σημεία του, που επιδέχονται περισσότερη νομική και ουσιαστική τεκμηρίωση, όπως την κατά προτεραιότητα οριστική τοποθέτηση των μεταταγμένων του Ν.4172/2013 ή την με συνεξέταση όλων τοποθέτηση, χαιρετίζουμε το ψήφισμα αυτό, όπως και οποιοδήποτε άλλο τοπικό σωματειακό ψήφισμα με αυτόν τον χαρακτήρα.

Για να δείτε το ψήφισμα του σωματείου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

https://xenesglosses.eu/2017/02/psifisma-gia-tin-apokatastasi-tis-adikias-ton-metataxeon-tou-arthrou-82-par-11-tou-41722013/

Είναι όμως απαραίτητο να επισημάνουμε εξ αρχής  ότι ο συνδικαλιστικός χειρισμός του θέματος των υποχρεωτικών μετατάξεων απαιτεί κεντρικό σχεδιασμό και ενδελεχούς μελέτης σε επίπεδο ΔΟΕ.

Η επιτροπή μας αυτό εξ αρχής επεδίωξε με το κάλεσμα – αίτημά μας προς την ΔΟΕ. Σε τέτοιο δε ανώτατο συνδικαλιστικό επίπεδο θα πρέπει να μελετηθούν αρμοδίως με επιμέλεια και σε βάθος τα επιμέρους νομικά και υπηρεσιακά ζητήματα που αναφύονται εξ αιτίας των υποχρεωτικών μετατάξεων, όπως και το σημαντικό ζήτημα της κατά προτεραιότητας οριστικής τοποθέτησης των μεταταγμένων και να χαραχθεί από κοινού η γραμμή που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα στις κοινές επιδιώξεις μας ως εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δείτε ένα παράδειγμα χειρισμού ζητήματος μετατάξεων γενικότερου ενδιαφέροντος από ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο όπως η ΟΛΜΕ, σχετικά με την διαδικασία τοποθέτησης μεταταγμένων εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις που προωθεί αυτό τον καιρό το Υπουργείο παιδείας, τη σύσταση και την επισήμανση της ΟΛΜΕ να συσταθούν εκ των προτέρων οι οργανικές θέσεις, για να μην συμβεί το ίδιο όπως με τον Ν.4172/2013. Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα:

« … Απαιτούμε λοιπόν να:

… Να γίνουν όλες αυτές οι μετατάξεις σε οργανικές θέσεις και αν δεν υπάρχουν να δημιουργηθούν, ώστε να μη ζήσουμε για ακόμα μία φορά το καθεστώς των μετατάξεων των εκπαιδευτικών στην Α/θμια του 2013…»

Για να δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα

https://xenesglosses.eu/2017/01/anastaloun-tora-fotografikes-metataxis-ekpedeftikon-diikitikes-thesis/

Σε δεύτερη δε φάση απευθύνουμε την προτροπή, σε όλους όσους θέλουν να συμβάλουν θετικά στο ζήτημα, να φροντίσουν ώστε να μην επιγράφονται τέτοιου είδους ψηφίσματα με τίτλους και φράσεις που φανερώνουν, κατά την δική μας προσέγγιση, κάποιου είδους, το πιθανότερο αθέλητης, μεροληψίας, όπως «αποκατάσταση της αδικίας των μετατάξεων του Ν.4172/2013».

Αυτά χωρίς να έχουμε καμία διάθεση υποβάθμισης, το αντίθετο μάλιστα, του ψηφίσματος και χωρίς να θέλουμε να κάνουμε υποδείξεις στα σεβαστά μέλη του Δ.Σ του σωματείου ¨ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ¨ που το συνέταξαν, αλλά με την ευχή και την πεποίθηση ότι με αυτές μας τις παρατηρήσεις, ισχυροποιούμε το ενωτικό νόημα του ψηφίσματός του και θέτουμε τις βάσεις και τις προϋποθέσεις για την ηπιότερη και πιο ενωτική ονομασία και φραστική σύνταξη των επιμέρους αιτημάτων για το ζήτημα των μετατάξεων, σε όλα τα μελλοντικά αυτού του είδους τοπικά σωματειακά ψηφίσματα.

ΕΚ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Ν.4172/2013

Ολυμπία Ζαραμπούκα

 


 

2 Σχόλια

  1. Σε δεύτερη δε φάση απευθύνουμε την προτροπή, σε όλους όσους θέλουν να συμβάλουν θετικά στο ζήτημα, να φροντίσουν ώστε να μην επιγράφονται τέτοιου είδους ψηφίσματα με τίτλους και φράσεις που φανερώνουν, κατά την δική μας προσέγγιση, κάποιου είδους, το πιθανότερο αθέλητης, μεροληψίας, όπως «αποκατάσταση της αδικίας των μετατάξεων του Ν.4172/2013».

    Κυρια Ζαραμπουκα εσεις ως τι ακριβως παιρνετα θεση στην ολη ιστορια Εστε καποιο επισημο οργανο συνδικαλιστικο, εκπροσωπειτε τη νομικη αντιπροσωπευση ολων αυτων που δεν εχουν οργανικες που κανετε κ συστασεις για το πώς ακριβως θα λειτουργησουν τα τοπικα σωματεια της δοε; Παρακαλουμε πολυ προσεξτε εν οψει μια δικαστικης αποφασης πως ακριβως εκφραζεστε διοτι και χειραγωγειτε και κινδυνολογειτε…..Εχετε ηδη βγαλει την αποφαση του ΣΤΕ…

    Και το βασικοτερο εσεις δεν ησασταν που νυχτημερον κακοκολογουσατε τη ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΤΗ ΤΗΣ απεναντι σας¨Τωρα ξαφνικα μεταφρασατε οτι ο Κικινης ειναι υπερ στο να δωσει και στους αλλους μεαταγμενους οργανικες:
    Προσθετα να σας ανφαερω οτι ολοι εμεις δεν θα σταματησουμε να αιτουμαστε να ερθουμε στις υπηρεσαικες μας μεταβολες και μετα να δοθουν οι οργανικες επι ισοις οροις σε ολουςμας. Τι φοβαστε; OTI POLLOI ΕΚ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ ΜΟΡΙΑ;

    Σε αυτην την ανιση θεση σην οποια βρισκομαστε θα κανουμε τα πανδεινα-παντα σε νομιμα μετρα-προκειμενου ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΤΗΤΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΟΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ.ο

    Οσο για το αρθρο που δημοσιευετε για τις νεες μεταταξεις στη διοικηση μηπως θ αηταν ενας καλος τροπος για να γινουν οι παρανομες μεταταξεις σας του 4172/2013 νομιμες ολοι εσεις οι μεταταγμενοι να ερθετε σε οργικες κι ετσι να ερθουμε κι εμεις στις θσεις που κανατε καταληψη ολοι εσεις απο το 2012; TI ΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ…δεν ειναι ενωτικη αυτη η προταση..ετσι κι εμεις θα συνεχισουμε τη δυλεια μας που υπεραγαπαμε κι εσεις θα παρετε οργαικες που οπως λεει και το δηοσιευμα για τον ΑΗ ΣΤΡΑΤΗ μονο σε φανατστικες εχετε ονειρευτει…….ΕΥΤΥΧΩς Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΦΩΣ……αυτο που απο το 2013 λεμε μας δικαιωνει…..Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΗΤΑΝ ΠΛΗΜΜΕΛΗΣ…..ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΜΜΕΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ…ΕΣΕΙς ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ………
    Διαβάστε περισσότερα: https://xenesglosses.eu/2017/02/sintonistiki-epitropi-metatagmenon-episimansis-gia-porisma-e-d-d-cheretismos-psifismatos-somatiou-aristotelis/

  2. Εσεις κυρια Ζαραμπουκα που ειστε υπερασπιστικη γραμμη παρανομων μεταταξεων δεν προκαλειτε εντυπωσεις και μαλιστα παραπλανητικες; Αληθεια εσεις τωρ πηρατε οργανικη στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ του Αη Στρατη να υποθεσω…η μηπως σας το επεβαλλε κι αυτο το μνημονιο να το δηλωσετ εκαι να μην το υπηρετησετε πραγματικα; GIATI αν ειναι ετσι καλως ζηταττε και την αναμοριοδοτηση βασιζομενη στην διοικητικη τελεσιδικη αποφαση των εκπαιευτικων απο Σερρες. Δεν μπορει ομως σ εολα να ειστε προνομιακης μεταχειρισης κα να ζητατε και την απονομη του δικαιου..ΜΑΛΛΟΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΕΧΕΤΕ ..ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ….επισης αν βγει ακυρτικη η αποφαση των μεταταξεων προσωπικα θα ημουν δικαιομενος διοτι ολοι εσεις που ρουσφετολογικα ηρθατε και περισσευετε θα στελεχωσετε διευθυνσεις ελλειματικες εκει οπου τοελληνικο δημοσιο προσλαμαβανει κοσμο και ξοδευει λεφτα…για μενα μην ανησυειτε ειμαι με οργανιη τοποθετηση σε πολυ κοντικο νομο με αυτον της κατοικιας μου..Ειμαι στους ευνοημενους..ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ..ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΩΤΟ ΤΟ ΗΘΙΚΟ…….

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...