Home / HEADER-NEWS / Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αναπληρωτών και μαθητών σήμερα σε Υπ. Εργασίας και Προπύλαια

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αναπληρωτών και μαθητών σήμερα σε Υπ. Εργασίας και Προπύλαια

Δημοσιεύτηκε: 8:28 μμ Φεβρουάριος 14th, 2017  


Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί διεκδικούν πλήρη εξομοίωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων με αυτά των μόνιμων συναδέλφων τους ως προς τις άδειες που δικαιούνται

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Π.Ε. και Δ.Ε., οι οποίοι όπως υποστηρίζουν καλούνται κάθε χρόνο κατά χιλιάδες από το υπουργείο Παιδείας να καλύψουν πάγιες ανάγκες του δημόσιου σχολείου δουλεύοντας με ελαστικές μορφές εργασίας.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί διεκδικούν πλήρη εξομοίωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων με αυτά των μόνιμων συναδέλφων τους ως προς τις άδειες που δικαιούνται. Ειδικότερα, την άδεια κύησης-λοχείας, την αναρρωτική άδεια, τις κανονικές, τις ειδικές και τη γονική άδεια -άδεια ασθένειας τέκνου.

Επίσης, διεκδικούν την κατάργηση του θεσμού των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου ,την προσμέτρηση στο διδακτικό ωράριο όλων των εκπαιδευτικών της ώρας σίτισης του ολοήμερου προγράμματος των δημοτικών σχολείων, την προσμέτρηση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ως προς τη μισθολογική κατάταξη και εξέλιξη με προσμέτρηση κάθε ενσήμου και για τις ημέρες της απεργίας, την έγκαιρη και σταθερή καταβολή της μισθοδοσίας.

Τα αιτήματα τους εξέθεσε αντιπροσωπεία τους στο γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη με τον οποίο ορίστηκε νέα συνάντηση την επόμενη Τρίτη ώστε να μπορέσει να τα εξετάσει και να τους δώσει απαντήσεις σε όσα από αυτά άπτονται του υπουργείου Εργασίας.

Οι μαθητές στα Προπύλαια

“Το σχολείο, που αντί να μας μορφώνει, μας εξοντώνει, είναι εδώ”, υποστηρίζουν οι μαθητές σε ανακοίνωσή τους και συνεχίζουν: “Η τελευταία κίνηση του υπουργείου να δοθούν οι πανελλαδικές μετά τις ενδοσχολικές και η κατάργηση των επαναληπτικών είναι το κερασάκι στην τούρτα, αφού αυξάνει το άγχος, τη δυσκολία, τα έξοδα για τις οικογένειές μας”.

Εναντίον του φορτωμένου τους προγράμματος και της εντατικοποίησης του σχολείου διαδήλωσαν χθες οι μαθητές της Αθήνας και του Πειραιά, πραγματοποιώντας ειρηνική πορεία από τα Προπύλαια ώς την Ακρόπολη. Με σύνθημα “Σήμερα στο μάθημα δεν έχει απουσίες, στους δρόμους του αγώνα παίρνουμε παρουσίες”, ζήτησαν να μη γίνουν οι ενδοσχολικές απολυτήριες εξετάσεις πριν από τις Πανελλαδικές και να μην καταργηθεί η δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις.

“Το σχολείο, που αντί να μας μορφώνει, μας εξοντώνει, είναι εδώ”, υποστηρίζουν οι μαθητές σε ανακοίνωσή τους και συνεχίζουν: “Η τελευταία κίνηση του υπουργείου να δοθούν οι πανελλαδικές μετά τις ενδοσχολικές και η κατάργηση των επαναληπτικών είναι το κερασάκι στην τούρτα, αφού αυξάνει το άγχος, τη δυσκολία, τα έξοδα για τις οικογένειές μας”.

Κατά τις πληροφορίες, στο υπουργείο Παιδείας συζητούν συνεχώς το θέμα των επαναληπτικών, αν ωστόσο δοθεί η δυνατότητα αυτή, θα πρέπει να γίνουν τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό. Θα καθυστερήσουν έτσι τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών. Με το επιχείρημα ότι τέτοια δυνατότητα δεν δίνεται σε καμία άλλη χώρα, το πιθανότερο είναι ότι θα ισχύσει η απόφαση φέτος να μην γίνουν επαναληπτικές Πανελλαδικές.

Οι μαθητές παράλληλα διεκδίκησαν χθες τη θέρμανση στα σχολεία τους, τάχθηκαν εναντίον της μείωσης των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στα προσφυγόπουλα.

Σημειωτέον, κατά τη διαδήλωση, ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε κλούβες των ΜΑΤ στην οδό Αμαλίας. Η παρουσία, πάντως, γενικά της αστυνομίας ήταν χθες διακριτική.

ΑΥΓΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...