Τελευταία Νέα

Σάββατο, 30/05/2020, 14:19


Home / HEADER-NEWS / Σχετικά με την απρόκλητη επίθεση κατά εκπαιδευτικού στην Πάτρα

Σχετικά με την απρόκλητη επίθεση κατά εκπαιδευτικού στην Πάτρα

Δημοσιεύτηκε: 4:06 μμ Φεβρουάριος 20th, 2017  


Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση κατά συναδέλφου

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από το 36ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, στις 17/2/2017 γονέας μαθητών του σχολείου επιτέθηκε σε εκπαιδευτικό του σχολείου, χτυπώντας τον στον αυχένα, κυνηγώντας τον στον χώρο του σχολείου και φωνάζοντας ακατονόμαστες φράσεις. Στη συνέχεια διέφυγε πηδώντας από την περίφραξη.

Ο εκπαιδευτικός νωρίτερα και ενώ εκτελούσε χρέη εφημερίας στην αυλή του σχολείου, προσπάθησε να απομακρύνει το γιο του επιτιθέμενου γονέα, ο οποίος, ενώ είχε σχολάσει, διαπληκτιζόταν λεκτικά με άλλο μαθητή εντός του σχολείου. Το περιστατικό, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε ταραχή στην εκπαιδευτική κοινότητα και κυρίως στους μαθητές. Ενημερώθηκε δε η αστυνομία για το πρωτοφανές συμβάν.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόγραμμα πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 Α) ειδικών μαθημάτων και Β) πρακτικής δοκιμασίας για τα ΤΕΦΑΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο τη σωματική και λεκτική βία, που δέχτηκε ο συνάδελφος εκπαιδευτικός του 36ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών κατά τη διάρκεια τέλεσης των υπηρεσιακών καθηκόντων του.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο εκπαιδευτικό του 36ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, τον οποίο στηρίζουμε ηθικά, συνδικαλιστικά και νομικά. Δηλώνουμε επίσης, τη συμπαράστασή μας στο Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου για την αναστάτωση, που υπέστη και για κάθε ενέργεια στήριξης του συναδέλφου, που θα αποφασίσει.

Τονίζουμε, πως τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές πρέπει να απομονώνονται από την εκπαιδευτική κοινότητα και δεν είναι ικανές να κάμψουν το ηθικό των εκπαιδευτικών, που ως επιστήμονες προσπαθούν να λύνουν τις κάθε είδους διαφορές που προκύπτουν στο σχολείο με παιδαγωγικό τρόπο και με σεβασμό προς όλους τους μαθητές και τους γονείς.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Επιλογή υποψηφίων καταρτιζομένων στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) αρμοδιότητας Υπουργείου Τουρισμού

Ως εκπαιδευτικοί, σε κρίσιμες για την πατρίδα μας συνθήκες, υπερασπιζόμαστε με ήθος και πάθος το δημόσιο σχολείο, καθώς και το δικαίωμα όλων στην μόρφωση. Δεν ανεχόμαστε κανενός είδους απειλή, καμία προσβολή της προσωπικότητάς μας και πολύ περισσότερο καμία σωματική και λεκτική βία.

Για το Δ.Σ του Συλλόγου Δ/Ν Πάτρας

Ο Πρόεδρος, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας, Στέλιος Παλαρμάς


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ...