Home / Featured / Σχεδόν 1,5 μήνα θα μπορούν να απουσιάζουν οι μαθητές! Τι αναφέρει το νομοσχέδιο

Σχεδόν 1,5 μήνα θα μπορούν να απουσιάζουν οι μαθητές! Τι αναφέρει το νομοσχέδιο

Δημοσιεύτηκε: 7:01 μμ Φεβρουάριος 5th, 2017  


Βλέπουμε στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄

ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΆρθρο 7
Ρύθμιση μαθητικών θεμάτων

3. Με απόφαση του οικείου συλλόγου διδασκόντων δεν υπολογίζονται οι απουσίες από τα μαθήματα έως δύο εβδομάδες μαθητών με εξαιρετικές επιδόσεις στη μουσική,  χορό ή σε άλλες καλές τέχνες, για τη μετάβαση και συμμετοχή τους  σε συναυλίες, εκδηλώσεις χορού, ή εκθέσεις ζωγραφικής, ή γλυπτικής που έχουν πανελλήνια ή πανευρωπαϊκή ή παγκόσμια εμβέλεια ή προβολή. Η απόφαση αυτή εκδίδεται με την προσκόμιση από τους ενδιαφερόμενους της πρόσκλησης συμμετοχής τους από το όργανο διοργάνωσης της εκδήλωσης.

Και αναρωτιέται κανείς… τί γίνεται τελικά με τις απουσίες των μαθητών;

Το όριο των απουσιών που μπορεί να κάνει κάποιος μαθητής είναι 114 απουσίες. Δηλαδή 16-19 ολόκληρες μέρες (εξαρτάται αν στο πρόγραμμα έχει 6ωρο ή 7ωρο).

Από αυτές, οι 50 μπορεί να είναι αδικαιολόγητες. Τί θα πει αδικαιολόγητη απουσία; Γιατί να λείψει ένας μαθητής από το σχολείο του, αν δεν είναι ασθενής ή δεν του συνέβη οτιδήποτε άλλο δυσάρεστο;

Ας παραλείψουμε και αυτό το γεγονός και ας πάμε σε μια ειδική ρύθμιση του νόμου που προβλέπει ότι αν κάποιος μαθητής βγάλει βαθμό μεγαλύτερο από 15, τότε μπορεί να κάνει άλλες 50 απουσίες (δηλαδή 7 ή 8 ημέρες) και ο Σύλλογος Διδασκόντων να αποφασίσει για το αν θα χαρακτηρίσει τη φοίτηση του επαρκή.

Με τη νέα ρύθμιση που θα ψηφιστεί μέσα στη βδομάδα, δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον μαθητή να απουσιάσει άλλες δυο εβδομάδες, δηλαδή 14 ημέρες.

Αν αθροίσει κάποιος όλα τα παραπάνω βλέπει ότι υπάρχει δυνατότητα για κάποιον μαθητή να απουσιάσει 40 (!!!) ολόκληρες ημέρες από τα μαθήματα και παρ’όλα αυτά η φοίτηση του να χαρακτηριστεί επαρκής. Βέβαια, για τα μαθησιακά κενά που θα προκύψουν ουδείς νοιάζεται.

Υπάρχουν τα φροντιστήρια!

Απαξιώνεται το σχολείο με αυτόν τον τρόπο ή όχι;

Ταταρίδης Γιάννης
 blogs.sch.gr/itatarid μέσω https://fresh-education.blogspot.gr/2017/02/40.html


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...