Home / Featured / Τι πρέπει να αναγράφει ευκρινώς κάθε φροντιστήριο ή ΚΞΓ. Φορολογικές Υποχρεώσεις

Τι πρέπει να αναγράφει ευκρινώς κάθε φροντιστήριο ή ΚΞΓ. Φορολογικές Υποχρεώσεις

Δημοσιεύτηκε: 10:50 μμ Φεβρουάριος 1st, 2017  


PALSO

Η Ομοσπονδία ενημερώνει τα μέλη της ότι από 1 Φεβρουαρίου 2017 τίθεται σε ισχύ η διάταξη του άρθρου 66 του Ν.4446/2016 (Υποχρέωση ενημέρωσης καταναλωτή) σύμφωνα με το οποίο οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής του συστήματος καρτών πληρωμής, με σαφή τρόπο που δεν επιδέχεται παρερμηνείας. Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο. Στους παραβάτες της διατάξεως της προηγούμενης παραγράφου επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους €1.000

Σας ενημερώνουμε σχετικά εγκαίρως ώστε να προβείτε στις απαραίτητες αναρτήσεις εντός των καταστημάτων περί αποδοχής πληρωμής ή μη αποδοχής πληρωμής με κάρτα για να αποφευχθούν δυσάρεστα φαινόμενα και να διαφυλαχθεί το κύρος και η ομαλή λειτουργία της μικρής επιχείρησης (Υπόδειγμα παρακάτω)

EUROPALSO

Tax Advisory Office, Φορολογικά – Λογιστικά                     

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ      

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017

  • Έως 28/02, η ηλεκτρονική υποβολή μέσω TAXISNET της Ετήσιας Συγκεντρωτικής Κατάστασης Πελατών-Προμηθευτών ημερολογιακού έτους 2016, (Συγκεντρωτικές Πελατών-Προμηθευτών).
  • Έως 28/02 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες-ΕΛ.ΤΑ.), του Φ.Μ.Υ. που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε από το προσωπικό μας), το μήνα Δεκέμβριο 2016. 
  • Έως 28/02 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες-ΕΛ.ΤΑ.), της Προσωρινής Δήλωσης του Φόρου Αμοιβών Λοιπών Τρίτων που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε), τον μήνα Δεκέμβριο 2016.
  • Έως 28/02 η  χειρόγραφη υποβολή στις Δ.Ο.Υ. και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ.), της Δήλωσης του Χαρτοσήμου Αμοιβών Λοιπών Τρίτων που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε), τον μήνα Δεκέμβριο 2016.
  • Έως 28/02 η απόδοση εισφορών Ι.Κ.Α. μηνός Ιανουαρίου 2017 και Δ/Χ 2016.
  • Έως 28/02 η ηλεκτρονική υποβολή Α.Π.Δ. μηνός Ιανουαρίου 2017 και Δ/Χ 2016.***

*** Υπενθυμίζουμε ότι πλέον: “To Δ/Χ παρελθούσης χρήσης θα πρέπει να υποβάλλεται με την Α.Π.Δ. μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου, με υποχρέωση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών τον Φεβρουάριο, ώστε η υποχρέωση καταβολής να προκύπτει από την μισθολογική περίοδο υποβολής του.”

(ΕΓΚ.Ι.Κ.Α. Ε40/535/28.7.2015)

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...